14 proizvoda za nežnu kožu laktova i kolena. Pravi kućni salon lepote!

14 proizvoda za nežnu kožu laktova i kolena. Pravi kućni salon lepote!

Da biste svoj izgled učinili besprekornim, vodite računa i o najmanjim detaljima. Briga o sebi nije samo prijatna, već i neophodna - negovana osoba je mnogo privlačnija od nekoga ko ne prati stanje kože, kose i noktiju.

Koža je poseban slučaj, da biste izgledali savršeno, morate dobro da se brinete o njoj i jedete zdravu hranu.

Koža na laktovima i kolenima zahteva dodatnu negu, jer zbog nakupljanja mrtvih ćelija često postaje hrapava. To neće ulepšati ni pravu lepoticu... Dobro je što kožu na tim problematičnim mestima možete brzo i bezbolno učiniti nežnom.

Ovih 14 alata će vam pomoći! Takođe, ovi recepti će pomoći onima čiji laktovi i kolena imaju tendenciju da steknu tamnu nijansu - gruba koža se značajno razlikuje od normalne. Svi proizvodi su dostupni i verovatno ćete ih imati kod kuće. Otvoren je kućni salon lepote.

NEGA KOŽE NA LAKTOVIMA I KOLENIMA

 1. Soda i mleko
  Mešajte 1 kašiku sode i 1 kašiku mleka. Rezultat je nežni piling koji omekšava kožu bez oštećenja. Koristite ovaj lek svaka dva dana, efekat će biti magičan.
 2. Kurkuma, mleko i med
  Recept za prave orijentalne lepote. Kurkuma deluje antiseptično, mleko i med duboko vlaže kožu. Napravite kremastu masu od ova tri sastojka i nanesite na grubu kožu, ostavite 15 minuta.
 3. Šećer i maslinovo ulje
  Napravite pastu od šećera i maslinovog ulja, dobro protrljajte kolena i laktove. Operite sve hidratantnim gelom za tuširanje. Sjajan rezultat!
 4. Limun i med
  Napravite divnu masku za zamračenu i grubu kožu sa limunovim sokom i medom. Nanesite ovu smesu 20 minuta, možete je intenzivno utrljati u kožu. Koža ne samo da će postati meka, već će i razvedriti.
 5. Leblebije od brašna i limuna
  Leblebije pružaju razne zdravstvene prednosti. U današnje vreme brašno od leblebija postalo je popularno, a možete ga kupiti u vegetarijanskim prodavnicama. Ovo je dobar proizvod za kožu, pomaže u uklanjanju gornjeg sloja mrtvih ćelija bez oštećenja zdravih. Smesa limunovog soka i ovog brašna je još jedna opcija za masku.
 6. Maslinovo ulje
  Masirajte grubu kožu maslinovim uljem svaki dan. Ovo ulje ne samo da će omekšati vrh, već će duboko navlažiti unutrašnje slojeve kože. Stoga će efekat njegove upotrebe biti dugotrajan.
 7. Prirodna krpa od lufe
  Svi koji su koristili takvu krpu za umivanje znaju za njen lekoviti efekat na kožu. Obnavljanje kože je brže kada koristite ovu krpu, čini se da se koža sjaji! Vredi ugoditi sebi takvom nečemu.
 8. Kokosovo ulje
  Nanesite kokosovo ulje na grubu kožu svako veče pre spavanja.
 9. Aloja
  Nanesite gel aloje (a ako imate ovu lekovitu biljku kod kuće - još bolje nanesite svež sok) povremeno na kožu laktova i kolena, dovoljno je 20 minuta za vidljiv rezultat.
 10. Krema za sunčanje
  Leti se mora nanositi na područja sklona zatamnjenju, prekomernoj pigmentaciji. Ako vaši laktovi i kolena imaju ovo svojstvo, spasite ih kremom. Pored toga, dobro vlaži očvrslu kožu.
 11. Sirće i jogurt
  Pomešajte jednake delove sirćeta i jogurta i nanesite ovu smesu na laktove i kolena, držite dok se potpuno ne upije. Posle toga dobro protrljajte problematična mesta krpom.
 12. Hidratantna krema
  Hidratantna krema je važna ne samo za nežnu kožu. Ne zaboravite da namažete kolena i laktove ovom kremom.
 13. Voćni sok
  U apoteci ne morate da kupujete mešavinu voćnih kiselina, već samo iscedite svež sok od limuna, jabuke ili grožđa i podmažete hrapavu tamnu kožu. Pojašnjenje će se dogoditi nakon 10-15 minuta.
 14. Suncokretovo ulje
  Što se ekonomičnosti tiče, možete se setiti i suncokretovog ulja ako je maslinovo ulje skupo. Kožu naparenu nakon tuširanja dobro je trljati suncokretovim uljem, ostavljajući ulje preko noći.

Izaberite neke od predloženih tretmana i koža će vam biti glatka, svilenkasta, izuzetno prijatna na dodir... Vredi izdvojiti vreme i paziti na sebe, jer će rezultat doneti toliko pozitivnih emocija. Vaš izgled odražava vaše osećanje prema sebi. Volite sebe, cenite, pazite na celo telo, a ne samo na lice. Tada će vaša lepota procvetati u potpunosti, a ovo je tako lepo!

Pokažite devojkama ove dragocene savete - biće srećne.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE