4 namirnice koje čiste pluća: pušači pobavezno pročitajte!

4 namirnice koje čiste pluća: pušači pobavezno pročitajte!

Pušači pušenjem štete svom organizmu, a pluća stradaju najviše. Sa svakim udisanjem cigaretnog dima, sitne dlačice koje prekrivaju pluća dobijaju mikroskopske opekotine, atrofiraju i odumiru. Kao rezultat nakupljanja katrana i sluzi pojavljuje se hronični zagušljivi kašalj.

Ove sitne dlačice moguće je obnoviti, a najbolji način da to postigne je prestanak pušenja. Postoje dobre vesti za one koji još uvek nisu uspeli da se rastanu od cigarete. Naučnici su identifikovali 4 efikasna proizvoda koji čiste pluća od nikotinskog katrana.

KAKO OČISTITI PLUĆA OD CIGARETA

Pluća, ne samo pušača, pate od štetnih efekata spolja. Stanovnici gradova svakodnevno su izloženi zagađenom i prašnjavim vazduhom. Zbog toga im je takođe važno da obrate pažnju na ove proizvode.

 1. Grejpfrut
  Ovaj citrus je bogat antioksidantima koji efikasno poboljšavaju funkciju ćelija. Takođe, supstance sadržane u grejpu su u stanju da se odupru malignitetu (odstupanje od norme u razvoju ćelija). Zbog toga bi pušači, koji su posebno izloženi riziku od raka, trebali u svoju ishranu uvrstiti ovo gorko-kiselo voće.
 2. Beli luk
  Beli luk je moćno oružje protiv stotina bolesti. Ima tako blagotvorno dejstvo na telo i ima toliko zdravstvenih svojstava da se mora uvesti u ishranu svih, bez izuzetka. Za lečenje i prevenciju.
 3. Đumbir
  Đumbir ima antibakterijska i antivirusna svojstva, širi krvne sudove, pospešuje izlučivanje flegma i regeneraciju bronhijalnih kanala.
 4. Šargarepa
  Šargarepa je bogata vitaminima A, C, E, K, vitaminima grupe B. Vitamin A ima posebno blagotvorno dejstvo na stanje tkiva i epitelnih ćelija. Da biste neutralisali efekte nikotina, koji uklanja vitamine iz tela, jedite sirovu šargarepu, pravite salate... Sok od šargarepe je čitavo skladište zdravlja.

Ako ste konačno uspeli i prestali da pušite, uradite ove postupke za čišćenje pluća. To će im pomoći da se brže oporave kako bi normalno funkcionisala. Uskoro ćete osetiti razliku: mozak će raditi bolje, mirisi će postati jasniji, ukusi će osetiti svaku notu vaše omiljene poslastice...

Podsetite svoje prijatelje na zdrave izbore za dug život: podelite ovaj članak sa njima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE