86-ogodišnji profesor tvrdi: JA sam zdrav - onda svako može biti zdrav!

86-ogodišnji profesor tvrdi: JA sam zdrav - onda svako može biti zdrav!

Najbolji od najboljih ulaze u astronaute, i svi moraju imati dobro zdravlje! Ivan Pavlovič Neumivakin je poznati sovjetski profesor koji se brinuo o zdravlju kosmonauta i razvio poseban sistem koji omogućava istraživačima svemira da se nikada ne razbole.

Novine su pune njegovih istraživanja, neobičnih dostignuća i razlikuju se od metoda popularnih u tradicionalnoj medicini.

Gledajući fotografije 86-godišnjeg Ivana Pavloviča, čovek nehotice želi da sledi njegov savet - cvetajući i energičan dekica u tako uglednom dobu prolazi bez lekova. I uverava da za to treba samo da uzmete u obzir jednostavne zakone očuvanja zdravlja.

SAVETI IVANA NEUMIVAKINA

Ivan Pavlovič savetuje da jedete manje.
Smanjenje uobičajenog dela hrane korak je ka lečenju tela i poboljšanju varenja. Sav višak hrane uzrokuje bolest!
Idealna ravnoteža proizvoda za jedan dan prema Neumivakin-u: proteini (poželjno povrće, nemasno meso i riba) - 15–20%; biljna hrana - 50-60% (što više sirovog voća i povrća); ugljeni hidrati (uglavnom hleb sa grubim vlaknima i žitarice) - 30–35%.

Što bolje žvaćete hranu, to se ona bolje apsorbuje.
Žvaćite hranu dok njen karakteristični ukus ne nestane. Nikad ne jedite i ne kuvajte u ljutnji i žurbi, pokušajte da jedenje bude poseban ritual.
Ne mešajte hranu sa ugljenim hidratima sa proteinima - pokušajte da razdvojite ugljene hidrate i proteine u dva odvojena obroka.

Odmorite se posle jela.
20 minuta odmora je dovoljno da se telo u potpunosti preda procesu varenja i upije sve dragocene supstance u stanju mirovanja. Zapamtite da je probava sama po sebi energetski intenzivan proces.

Večerajte najkasnije od 18 do 19 sati.
Vrlo je važno! Vaša večera ne bi trebalo da kasni - tada će nestati svi problemi sa prekomernom težinom, a telo će se savršeno očistiti.

Pijte vodu 10-15 minuta pre obroka.
Nakon jela 2 sata ne pijte ništa - ovo se odnosi na vodu, kafu, čaj, kompot itd.
Ovo je optimalni režim pijenja za bolju probavu. Obavezno pijte 2 litre vode dnevno, nadgledajte njen kvalitet - ovo je osnova zdravlja.

Ne jedite vruću hranu - samo toplu hranu.
Isto važi i za pića.

Napravite posni dan jednom nedeljno.
Izaberite onu koja najbolje odgovara vašem telu: dan voća, sokova, kefira ili povrća. Takvi dani posta pojačavaju odbranu tela.

Šetajte češće.
Dodajte svakodnevnu šetnju u vašu rutinu. Zaboravite na lift i vaše fizičko stanje neće biti ništa gore od stanja astronauta.

Ne jedite ako vam se ne sviđa!
Prisiljavanje sebe da jedete i trpate hranu u telo je zločin protiv zdravlja. Ako niste gladni, to znači da prethodno pojedena hrana još nije svarena.

Ne radite drugim ljudima ono što sami sebi ne biste poželeli.
Kako se ovo odnosi na zdravlje? Profesor Neumivakin veruje da duhovni pad neizbežno dovodi do prevremene smrti - kada je čovek slab duhom, njegovo telo takođe slabi.

Ako tokom bolesti imate visoku temperaturu, savetuje se post.
Na temperaturi je potrebno piti puno tečnosti, posmatrati odmor u krevetu i neko vreme odbiti jesti. Tada će oporavak doći vrlo brzo.

Pijte vodu na prazan stomak sa prstohvatom soli.
Ovo će vas osloboditi stagnacije žučne kese i pomoći telu da aktivno radi ceo dan.

Samodisciplina je nešto bez čega dobro zdravlje nije moguće, kaže Ivan Pavlovič. Gornja pravila su očigledna, jednostavna i jasna. Da ih se svi pridržavaju, život bez lekova postao bi stvarnost!

Zapamtite ove zlatne kanone zdravlja i tada će svaka bolest ostati u prošlosti. Podelite osnove sistema za poboljšanje zdravlja Ivana Pavloviča Neumivakin-a sa svojim prijateljima, brinite o njima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!