Aluminijumska folija za zdravlje: leči mnogo toga!

Aluminijumska folija za zdravlje: leči mnogo toga!

Aluminijumska folija nije samo nezamenjiv pomoćnik kuvara i domaćica. Takođe, ovaj materijal se može koristiti u medicinske svrhe.

Na primer, dokazano je da folija pomaže kod bolova u leđima, vratu, nogama, zglobovima i mišićima, utiče na upale u telu, smanjuje postoperativne ožiljke, pa čak i zarasta opekotine. "Dnevni Magazin" će vam reći kako da se pravilno lečite ovim alternativnim lekom.

KAKO KORISTITI FOLIJU

 1. Folija protiv bolova u mišićima i zglobovima
  Ovaj lek će pomoći u ublažavanju bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i zglobovima. Pored toga, folija se može koristiti za lečenje išijasa, reumatoidnog artritisa i gihta.

  Način primene:
  Pokrijte bolno područje folijom i učvrstite ga čvrstim zavojem. Ostavite preko noći. Ovaj postupak se mora ponoviti u roku od 10-12 dana. Posle toga treba da napravite pauzu od 1-2 nedelje. Ako bol nije potpuno nestao, ponovite kurs lečenja.
 2. Lečenje gripa i prehlade
  Aluminijumska folija je odličan alat za borbu protiv infekcija. Ako želite da izbegnete uzimanje antibiotika, ovaj tretman je ono što vam treba.

  Način primene:
  Umotajte noge sa 5-7 slojeva folije, ali između njih morate staviti listove papira ili prirodne tkanine, poput pamuka. Ostavite foliju da deluje sat vremena, a zatim je uklonite. Posle dva sata ponovite postupak koristeći novu foliju. Ostavite ponovo sat vremena. I ponovite postupak ponovo nakon dva sata. Neophodno je napraviti takve obloge u roku od 7 dana.
 3. Za opekotine
  Aluminijumska folija može pomoći u ublažavanju bolova od opekotina.

  Način primene:
  Držite pogođeno područje pod hladnom tekućom vodom nekoliko minuta. Ako nema rane, mesto opekotina obrišite čistom, mekom krpom. Ako je koža oštećena, obrišite ranu sterilnom gazom. Pokrijte mesto opekotina sterilnom gazom i stavite nekoliko slojeva aluminijumske folije na vrh. Ako nema rane, folija se može staviti direktno na opekotinu. Posle toga sve uvijte zavojem. Ne skidajte je dok bol ne popusti.
 4. Lečenje nesanice i umora
  Upotrebu aluminijumske folije toplo preporučuju kozmetolozi iz celog sveta zbog činjenice da ovaj materijal pomaže u osvežavanju i oživljavanju lica nakon neprospavane noći.

  Način primene:
  Stavite nekoliko traka aluminijumske folije na nekoliko sati u zamrzivač. Nanesite smrznute trake na područja lica koja želite da osvežite - obraze ili kapke. Ostavite foliju da deluje nekoliko minuta dok ne osetite kako se mišići na vašem licu opuštaju. Kada uklonite trake, videćete da su nestali znaci nesanice, umora i stresa.

Koju stranu folije koristiti?

Stranice aluminijumske folije treba koristiti u različite svrhe. Na primer, za zagrevanje i zadržavanje toplote, sjajna strana se nanosi direktno na kožu. A za hlađenje i toplotnu zaštitu koriste mat stranu.

Nikada ne bih pomislila da materijal poput aluminijumske folije može pružiti toliko zdravstvenih blagodeti. Ako i vi niste sumnjali u takva svojstva - podelite ove savete sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE