Brzi lek protiv gljivica na noktima

Žutilo i ljuštenje noktiju, pojava pukotina i svrab između prstiju simptomi su gljivične infekcije. Statistički podaci pokazuju da svaki peti stanovnik Zemlje pati od ovog problema. Da li postoji efikasan lek protiv gljivica na noktima? Reći ćemo vam u našem članku.

Smanjen imunitet, uske cipele, prekomerno znojenje stopala, višak kilograma su faktori koji doprinose infekciji. Ako primetite manifestacije gljivica na nogama, treba odmah da delujete!

EFIKASAN LEK ZA BORBU PROTIV GLJIVICA NA NOKTIMA

Prvi razuman korak ka oporavku i oslobađanju od gljivične infekcije je poseta dermatologu. Metode lečenja će zavisiti od stadijuma razvoja bolesti, veličine zone pogođene gljivicom i opšteg stanja tela.

I premda ne postoje magični načini da se problem reši jednim potezom, mukotrpan medicinski tretman i istovremena terapija zasnovana na tradicionalnoj medicini, po pravilu, donose pozitivan rezultat. "Dnevni Magazin" će vam reći o najboljim prirodnim lekovima kako da se rešite gljivica.

SODA I SIRĆE protiv gljivica na noktima

Soda bikarbona i jabukovo sirće danas su na kuhinjskoj polici gotovo svake domaćice. Uz pomoć ovih sredstava možete naneti razorni udarac gljivicama.

Pomešajte u odnosu 1:3 jabukovog sirćeta i tople vode. Sipajte smesu u lavor i potopite stopala u ovaj rastvor 20 minuta. Zatim ih obrišite suvim peškirom. Ponovo nalijte toplu vodu (2 litre) u lavor i rastvorite 2 kašike sode. Namočite stopala u ovu kupku 15 minuta. Temeljito obrišite i podrežite sva područja noktiju pogođena gljivicom (lako će se skinuti).

Da biste pobedili gljivičnu infekciju, morate da radite ovaj postupak svako veče dok zdravi nokti ne izrastu. Suština metode je da gljiva umire u kiselom okruženju, a soda sprečava njeno dalje širenje.

U naprednim slučajevima možete podmazati nokte uljem čajevca nakon kupke: pokazalo se kao efikasno sredstvo protiv gljivica.

REN protiv gljivica na noktima

Još jedan brz lek za gljivice na noktima je ren. Provući koren rena kroz mlin za meso ili ga izrendaj. Uveče pre spavanja potopite stopala u vruću vodu, dobro ih naparite. Isecite što je više moguće pogođeni deo nokta. Zatim stavite obloge sa renom preko noći.

Zavoj se uklanja samo ujutro. Ako ponovite ovaj postupak svaki dan, uskoro ćete primetiti poboljšanje.

NEVEN protiv gljivica na noktima

Tinktura i ulje nevena lako možete nabaviti. Ovi proizvodi se široko koriste u kozmetičke svrhe pa ih uzmite.

Tinktura nevena je svestran lek za sve vrste gljivica. Možete ga kupiti u bilo kojoj apoteci. Obrišite pogođene nokte i kožu vatom namočenom u tinkturu nevena. Učestalost postupaka je 2-3 puta dnevno tokom 2 nedelje.

Gljivice su podmukle i vrlo uporne. Na njih se moraju primeniti bezobzirne i radikalne metode. Nadam se da će vam naša sredstva pomoći!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE