Brzo i efikasno smanjite krvni pritisak, i što je najvažnije - bez tableta

Brzo i efikasno smanjite krvni pritisak, i što je najvažnije - bez tableta

Da li patite od hipertenzije? I kao da ovo nije dovoljno, porast krvnog pritiska prati gomila neprijatnih simptoma: glavobolja, vrtoglavica, zujanje u ušima, a zatim - nesanica, smanjeni učinak i emocionalna iscrpljenost?

Da biste smanjili krvni pritisak, verovatno uzimate antihipertenzivne lekove, lečite se narodnim metodama i iscrpljujete se dijetama, ali... Azijski lekari kažu: „Ispravna i redovna akupresura pomoći će onima koji žele da spreče hipertenziju i onima koji pate od toga godinama!"

"Dnevni Magazin" će vam reći kako brzo i efikasno smanjiti krvni pritisak, i što je najvažnije - bez tableta. Akupresura zovemo u pomoć!

KAKO SMANJITI VISOKI PRITISAK

Akupresura je neobičan termin koji se odnosi na akupresuru, tokom koje prsti nežno i uporno utiču na određene biološki aktivne tačke. Do nedavno su se lečenje i prevencija bolesti pritiskom na takve tačke smatrali samo metodom uklanjanja simptoma, ali danas su se stavovi o akupresuri drastično promenili.

Naučno je dokazano da sistematska akupresura pomaže ne samo kod hipertenzije, migrene ili nesanice, već je i efikasna komponenta složenog lečenja akutnog rinitisa i bronhitisa, hipotenzije, pa se čak koristi i kao metoda za borbu protiv problema sa potencijom kod muškaraca.

Masaža sa povećanim pritiskom pomoći će brzo dovedete analize na normalne vrednosti, osloboditi se bolova u glavi i opšteg lošeg stanja u pozadini bolnog stanja, a takođe i okrepiti telo. Pravilnim pristupom hipertenzivna osoba može poboljšati funkcionalnost ne samo kardiovaskularnog, već i respiratornog i nervnog sistema.

Sve što treba da uradite je da savladate ispravnu tehniku masaže i ciljate prave tačke. Ali glavna stvar je da se takva tehnika za brzo snižavanje pritiska može primeniti bilo gde i bilo kada, bez pribegavanja pomoći specijalista. Osećate li se nelagodno tokom sastanka ili u javnom prevozu? Koristite tehniku akupresure.

Dišite mirno, ravnomerno kroz nos. Pokušajte da se opustite, čak i ako uticaj na tačke izaziva bolne senzacije. Zapamtite da masaža aktivnih tačaka treba da bude glatka, tačna, temeljna, ali istovremeno ne i traumatična.

Pre postupka temeljito zagrejte ruke, jedite (poželjno 40 minuta pre sesije) i obavezno izmerite pritisak: ako je previsok, akupresuru izvodite ne duže od 15 minuta. Uz strogo pridržavanje tehnike, nakon sesije akupresure osetićete toplinu i prijatne bolove koji traju 20-30 minuta.

  1. Jastučićem palca pronađite mesto ispod donje vilice levo gde se oseća pulsacija karotidne arterije, pritisnite i držite 10 sekundi. Zatim otpustite prst, duboko udahnite, izdahnite i ponovo pritisnite. Ponovite ovaj postupak tri puta, a zatim ponovite istu tehnikiu ispod donje vilice s desne strane.
  2. Zatim pritisnite tri puta na predeo produžene moždine (mesto gde potiljak prelazi u vrat), zadržavajući se 10-15 sekundi.
  3. Sa tri prsta desne i leve ruke istovremeno pritisnite na područje smešteno na dnu vrata pozadi, desno i levo od kičme. Ponovite akupresuru ponovo tri puta.
  4. Stisnite i istegnite srednji prst na svakoj ruci 15 sekundi. Uradite jednu po jednu ruku.
  5. Na unutrašnjoj strani šake pronađite tačku ispod malog prsta i pritisnite je i držite jedan minut. Ponovite za drugu ruku.
  6. Da bi se smanjio pritisak, takođe su pogođene aktivne tačke na nogama, smeštene u središtu stopala, 10 cm iznad pete. Radite na takvoj tački desne i leve noge 2-3 minuta.
  7. Da biste održivo smanjili krvni pritisak, preporučujemo lagano maženje zone okovratnika i gornjeg dela grudnog koša, kao i nežno masiranje vrata i potiljka jastučićima prstiju.

Postoji mnogo akupresurnih tačaka, ali dovoljno je da sami izaberete one zone, tačkasti efekat na koji uzrokuje maksimalnu nelagodnost: što je postupak neprijatniji, efekat će biti efikasniji. I zapamtite da je zdravlje pola sreće! Tako bar kažu dugovečni Azijati. Vežbajte ovu akupresurnu tehniku redovno, jer vas u budućnosti može spasiti od desetak problema.

Ovaj korisni članak obavezno zadržite za sebe i podelite ga sa prijateljima. Budi zdrav!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE