Čarape za pedikir - rezultat je glatka i nežna koža na stopalima

Čarape za pedikir - rezultat je glatka i nežna koža na stopalima

Da li ste znali da su najčešće teme ženskog razgovora lepota i nega tela. A jedna od njih je i tema pedikira. Savršene štikle, pete poput beba, bez trunke grube kože - ovo je san svake devojke.

Nekvalitetne ili uske cipele, rad u stojećem položaju, fizička deformacija stopala samo doprinose nastanku problema.

ČARAPE ZA PEDIKIR

Na savremenom tržištu kozmetike možete pronaći mnogo različitih proizvoda koji vam omogućavaju da u kratkom vremenu uredite noge. A među proizvodima za negu stopala, mnoge žene zapažaju čarape za pedikir.

Zaista, ovaj alat je vrlo efikasan, ali samo cena takvog postupka u salonu je prilično velika. Da, i jedan odlazak u salon nije dovoljan. Ali moja tetka Biljana zna tajnu kako napraviti takve čarape za pedikir kod kuće.

Rezultat je glatka i nežna koža na stopalima. Istovremeno, za pripremu takvog proizvoda neće trebati više od 15 minuta, a sastojci od vas neće zahtevati velike troškove.

Uredništvo „Dnevni Magazin“ pripremilo je za vas super recept za pedikir čarape kod kuće. Nema više preplaćivanja!

 • 2 kašike soka od limuna
 • 6-8 tableta aspirina
 • 2 kašike glicerina
 • 100 ml tople vode
 • 2 para čarapa

PRIMENA

 1. U prikladnoj kadici sameljite tablete aspirina u stanje praha. Zatim rastvorite ovaj prah i limunov sok u vodi i dodajte glicerin u dobijeni rastvor.
 2. Proverite koncentraciju na nežnim delovima kože nogu. Ne bi trebalo da štipa i ne bi trebalo da gori. Samo lagano peckanje. Obratite na ovo posebnu pažnju, kako ne biste postali Mala sirena, koja istovremeno korača kao po britvi i užarenom uglju.
 3. Razblažite rastvor vodom ili dodajte još limunske kiseline ili aspirina, u zavisnosti od reakcije kože.
 4. Na noge navucite pamučne čarape, koje nije šteta u potpunosti pokvariti, i obilno ih navlažite u pripremljenom rastvoru na onim mestima na stopalu gde je to potrebno. Možete da radite celo stopalo, ali možete samo mesta sa grubom kožom (pete, vrhovi prstiju).
 5. Posle toga povucite plastične kese preko čarapa i pričvrstite ih selotejpom na vrhu.
 6. Skinite čarape za pedikir nakon pola sata. Posle toga temeljno operite noge tekućom vodom i na njih nanesite debeli sloj bogate hranljive kreme. Zatim ponovo obucite pamučne čarape, u kojima se osećate lagodno.
  Imajte na umu da je bolje da čitave noći ostanete u čarapama, ali možete biti i samo par sati.
 7. Da li će početi da se ljušte ili ne, zavisi od ispravnosti koncentracije kiselina koju ste izabrali. Ako ne započnu, postupak se uvek može ponoviti. Morate postupati vrlo pažljivo, jer će se koža oljuštiti mnogo lakše nego obično.

Pokušajte da napravite takve čarape za pedikir, samo sam poprilično sigurna da ćete biti veoma zadovoljni rezultatom tako efikasnog postupka. Takođe recite svojim prijateljima o ovom sredstvu na društvenim mrežama, oni će vam sigurno biti zahvalni na njemu!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE