Često jedete ovsenu kašu? Ipak nemojte!

Često jedete ovsenu kašu? Ipak nemojte!

Ovsena kaša je odavno osvojila počasno mesto na našim stolovima. To je omiljena vrsta doručka za mnoge ljude širom sveta, jer svi znaju o prednostima ovsene kaše.Ova kaša obavija sluznicu želuca, normalizujući njen rad. Ovsena kaša se takođe preporučuje da se konzumira 15 dana kako bi se normalizovala težina. Uz to, uz njenu pomoć možete se osloboditi zatvora!

Ali nije sve tako sjajno...

ZAŠTO NE TREBA JESTI PUNO OVSENE KAŠE

Stalno jedenje ovsene kaše, pa čak i u velikim količinama, štetno je, pa čak i opasno po zdravlje. Stvar je u tome što ovsena kaša sadrži fitinsku kiselinu - supstancu koja odlaže apsorpciju kalcijuma u ​​crevima, a svaki gastroenterolog vam može reći o ovome.

Pored toga, fitinska kiselina takođe ispira kalcijum iz kostiju, zato nemojte žuriti da idete na ovsenu kašu bez konsultacija sa lekarom!

Prisustvo fitinske kiseline u ovsenoj kaši ne znači da se od ovog proizvoda treba napustiti. Postoji popularna mudrost - sve je dobro umereno. Držite se toga i neće vas uplašiti neželjeni efekti jedenja ovsene kaše!

Neka i vaši prijatelji saznaju za to! Ne zaboravite da podelite ove informacije sa njima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!