Chia seme je toliko zdravo da ćete pucati od zdravlja

Chia seme je toliko zdravo da ćete pucati od zdravlja

Ako niste naišli na tako divan proizvod kao chia seme, ovaj članak će vam pomoći da ga sami otkrijete.

Samo zdrav čovek može biti srećan. Kako je divno što se priroda pobrinula za nas i dala nam mnoge prirodne lekove, zahvaljujući kojima se mnoge bolesti mogu izlečiti ili sprečiti! Chia semena su poreklom iz Meksika, a Asteci su ih široko koristili kao lek.

Ovaj neverovatno vredan proizvod sadrži 20% proteina, 34% masti, 25% dijetalnih vlakana, kao i značajne količine antioksidanata. Posebno je bogata linolenskom i drugim omega-3-nezasićenim masnim kiselinama. Kakva je upotreba ovih supstanci?

ZAŠTO JE CHIA SEME TOLIKO ZDRAVO

PRIPREMA

 1. Gubitak težine
  Pošto ovo seme upija puno vode odmah nakon što uđe u stomak, čovek se oseća sitim. Jesti chia seme znači brzo i efikasno mršavljenje bez štete po zdravlje, jer ovo seme sadrži sve vitamine i hranljive sastojke neophodne za ispunjen život. Izgubićete želju za nezdravom hranom, što je takođe važno.
 2. Moćan izvor kalcijuma
  Chia semena imaju pet puta više kalcijuma od mleka i dvostruko više kalijuma od banana. Za vegetarijance je ovaj proizvod jednostavno nezamenljiv! I svako ko želi da telo zasićuje kalcijumom, trebalo bi da proba ovo seme - telo kalcijum u njima apsorbuje u potpunosti. Nema više problema sa lomljivim kostima, lošim noktima i kosom!
 3. Omega-3 masne kiseline su lek
  Masnih kiselina ima puno u chia semenima, koliko i u crvenoj ribi. Podsetiću vas na svojstva ovih kiselina: one smanjuju nivo holesterola, poboljšavaju rad srca, pomažu u suočavanju sa depresijom i poremećajima raspoloženja. Masne kiseline pomažu našem mozgu da bolje funkcioniše i dobre su za našu kožu.
 4. Večna mladost
  Ova nenadmašna semena su prepuna antioksidansa kako bi vam pomogla da izgledate mlađe od svojih godina i izbegnete mnoge zarazne bolesti. Ova semena običnog izgleda antioksidantnija su od svežih borovnica! Neverovatna su.
 5. Energija
  Za sve koji su strastveni u sportu i vole posebne prehrambene dodatke koji povećavaju energetski resurs za efikasnije treninge, ovo seme će biti od velike koristi. Sadrže toliko za telo vrednih supstanci kao i proteinsko-ugljeni hidratni kokteli, koji se piju da bi se udebljali ili bili izdržljiviji. Odličan proizvod za sportiste!

4 kašike dnevno je količina chia semena koja će biti najkorisnija za vaše zdravlje. Možete početi sa jednom kašikom i postepeno povećavati tu količinu. Seme je neutralnog ukusa, može se dodati žitaricama, supi, jogurtu, posuti salatama. Chia seme ima veoma dug rok trajanja, što je takođe važno.

Pokušajte da jedete ovo dragoceno seme i odmah ćete videti kako će se vaše blagostanje promeniti. Obavezno podelite ovaj recept za zdravlje sa svojim najmilijima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE