Čisti krvne sudove od holesterola i smanjuje šećer u krvi! Uklanja sve toksine iz tela!

Čisti krvne sudove od holesterola i smanjuje šećer u krvi! Uklanja sve toksine iz tela!

Mnogima od detinjstva govore da ćemo, ako jedemo bundevu, odrasti zdravi i snažni. A naši roditelji i bake i deke bili su potpuno u pravu!

Koliko korisnih svojstava krije obična bundeva. Ona ne samo da krvne sudove čisti od holesterola i smanjuje šećer u krvi. Bundeva uklanja sve toksine iz tela, zajedno sa štetnim mikroorganizmima!

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI BUNDEVE

Bundeva je dobra za vaše zdravlje. Kada saznate o korisnim svojstvima ovog povrća, poželećete da ga češće kuvate za sebe i svoje najmilije. Postoje tone jednostavnih i ukusnih jela koja se mogu napraviti od bundeve. Kuvajte, jedite umereno i poboljšajte vaše zdravlje.

  1. Bundeva snabdeva telo vitaminom C i vitaminima B. Takođe sadrži velike količine pektina, kalcijuma, karotena, gvožđa i bakra.
  2. Bundeva sadrži soli cinka i vitamin E koji usporavaju proces starenja.
  3. Ovaj proizvod se koristi za lečenje i prevenciju bolesti kardiovaskularnog sistema.
  4. Čak i uz pomoć bundeve, možete se boriti protiv viška kilograma. To je 90% vode. I takođe malo kalorija. Samo 23 kcal na 100 g proizvoda.
  5. Sok od bundeve blagotvorno deluje na stomak kod gastritisa sa visokim nivoom kiselosti. Neverovatno, ovaj sok se koristi i za lečenje prehlade.
  6. Ovo ukusno povrće može pojačati vaš imunološki sistem. Zato je poželjno da se na njega oslonite na jesen.
  7. Sok od bundeve brine o zubnoj gleđi, ojačavajući je. Ne morate se plašiti karijesa ako ovo piće pijete često.
  8. Seme narandžastog povrća nežno se rešava crva i drugih crevnih parazita. Noću jedite 100 g semena sa medom. Pijte ujutru 1 kašiku ricinusovog ulja.
  9. Da biste efikasno očistili jetru, na primer, nakon ciklusa antibiotika, uzmite bundevu sa medom.
    Uzmite malu bundevu, odsecite vrh i izvadite seme. Zatim u nju sipajte med, malo promešajte sadržaj i pokrijte isečenim "poklopcem". Isečene linije zalepiti testom. Stavite bundevu na tamno mesto. Temperatura treba da bude malo ispod sobne temperature.
    Posle 10 dana, lek je spreman. Uzimajte jednu kašiku 2 puta dnevno pola sata pre obroka i tako 20 dana.
  10. Odličan recept za poboljšanje funkcije creva
    Uzmite crvenu bundevu tešku oko 150-170 g. Oljuštite je. Izvadite seme. Isecite pulpu na male kocke. Pržite dok ne omekša. Stavite u posudu, prelijte medom i pospite omiljenim orasima.
  11. Da biste ublažili nesanicu i stres, pijte pulpu od bundeve sa medom pre spavanja.
  12. Nažalost, bundeva se ne sme koristiti za dijabetes, čir i gastritis sa niskom kiselinom.

BUNDEVA PROTIV GLISTA

Sirovo seme bundeve dobro pomaže protiv crva. Da biste sprečili i oslobodili se parazitske zaraze, jedite seme bundeve svako jutro. Sirovi sok od bundeve takođe je neuporedivo sredstvo protiv bora.

  • 100 g bundeve
  • ½ čaše vode

PRIPREMA

  1. Oljuštite i isecite sirovu bundevu na komade. Dobro umutite u blenderu sa vodom.
  2. Jedite sirovi smoothie od bundeve svakog jutra na prazan stomak tokom 14 dana. Crvi će nestati kao rukom odnešeni! Takođe, ovaj čudesni koktel pomoći će ubrzati metabolizam u telu i poboljšati funkcionisanje digestivnog sistema.

Za vas smo pripremili osnovne informacije o prednostima bundeve. Ali ima i mnoga druga korisna svojstva.

Stoga je svakako vredi jesti! Koristite je za kuvanje ukusnih žitarica, pečenje pita, pripremu napitaka, pa čak i hladnih supa.

Podelite ove korisne informacije o svojstvima bundeve sa svojim prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE