Gipko telo i gracioznost mačke san je mnogih žena i jedna od najboljih maštarija muškaraca

Gipko telo i gracioznost mačke san je mnogih žena i jedna od najboljih maštarija muškaraca

Sada je istezanje posebno popularno, kao i zdrav način života uopšte. Međutim, postoji velika zabluda da je u odrasloj dobi nemoguće istezati mišiće i sedeti na rascepima ili spretno stajati na mostu. Treneri uveravaju, a hiljade žena dokazuju sopstvenim primerom da je istezanje posle 40 godina potpuno ostvariv san.

Otklonićemo glavne zablude o istezanju koje sprečavaju fleksibilno i zdravo telo.

PRAVILNO RASTEZANJE

 1. Istezanje
  Najčešća greška su opružni pokreti. Naročito kada mišići nisu dovoljno topli. Ne istežite se, jer to može dovesti do pucanja mišića i tetiva. Bolje je držati mišić u napetosti 10-15 sekundi, a zatim se opustiti.
  Postoje određene vežbe u kojima treba da radite male zamahe napred-nazad, ali one se mogu izvoditi samo nakon dobrog kardio treninga ili treninga snage, kada su mišići izuzetno topli.
 2. Istezanje boli sa godinama
  Starost po ovom pitanju nije bitna - važno je samo zdravstveno stanje i fizička spremnost. Naravno, nećete moći da dostignete nivo gimnastičara sa 50 godina, ali svoje telo možete učiniti fleksibilnijim. Da, moraćete da se malo potrudite i redovno vežbate, ali devojka u dvadesetim godinama moraće to isto da radi.
 3. Ne protežu se tokom trudnoće
  Ako nema kontraindikacija od lekara, istezanje se može obaviti sve do porođaja. Ovo će biti posebno korisno ako se žena pre trudnoće nastavila istezati. Istezanje je odavno dokazano da porođaj čini manje bolnim i bržim oporavkom.
 4. U odraslom dobu nemoguće je istezati se
  Prirodno, ovo je zabluda. Idealna starost strija je 3 do 8 godina. Ali to uopšte ne znači da sa 40 godina možete da zaboravite na špagu. Neka potraje šest meseci, ali to ćete učiniti s relativnim komforom i stopostotnim rezultatom. Plus, istezanje je veoma korisno za zdravlje žena.

Odavno je poznato da je razvoj fleksibilnosti ključ zdravlja i dugotrajnosti. Japanci, na primer, snažno veruju u ovo. Neophodno je svaki trening snage završiti istezanjem. Ono je to koje pomaže da se postigne zaista vitko telo, a ne da izgleda kao šaljivdžija. Možete odabrati optimalan set vežbi za sebe i redovno ih raditi.

Recite nam u komentarima ako se bavite istezanjem. A takođe podelite članak sa svojim prijateljima na društvenim mrežama!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE