Heljdina kaša za dobrobit celog tela: Leči štitnu, srce, sprečava mnoge bolesti

Heljdina kaša za dobrobit celog tela: Leči štitnu, srce, sprečava mnoge bolesti

Štitna žlezda je jedan od najranjivijih organa u našem endokrinom sistemu. Na to utiče ogroman broj faktora. Nažalost, sa nekima od njih ne možemo ništa. Na primer, praktično ne možemo da sprečimo štetne efekte zagađene okoline na naše zdravlje. Možemo samo pokušati da ublažimo njegove posledice.

Neki faktori su ipak kontrolisani. Na primer, visok nivo stresa u velikoj meri utiče na zdravlje štitne žlezde. Pokušajte da umanjite izvore anksioznosti i stresa u svom životu.

Zašto je zdravlje štitne žlezde toliko važno za vaše telo? Činjenica je da štitna žlezda luči hormone koji su odgovorni za regulaciju metabolizma i rast ćelija u telu.

Tako se, na primer, često dešava da mnogi ljudi pate od prekomerne težine ne zato što jedu puno, već zato što imaju bolesnu štitnu žlezdu. Kako to radi? Štitna žlezda luči hormone koji pomažu da kalorije iz hrane pretvore u energiju za vaše vitalne funkcije.

Ako sumnjate na problem sa štitnom žlezdom, odmah se obratite lekaru i obavite sve neophodne provere i testove.

Prednosti heljdine kaše

Heljda ima niz jedinstvenih karakteristika i hranljivih sastojaka. Bogat mineralima, takođe je nenadmašan izvor gvožđa, cinka i selena. Ona sadrži mnogo aminokiselina, posebno lizin, treonin i triptofan. Upravo ove aminokiseline u kombinaciji sa jodom oslobađaju hormone neophodne za zdrav metabolizam. Bez njih je metabolizam poremećen i javljaju se simptomi poput sitosti, anksioznosti, suve kože i depresije.

Prednosti heljdine kaše za telo već su dugo dokazane, jer, imajući takav skup korisnih supstanci, takođe je ukusna i univerzalna užina za ljude bilo koje starosne dobi.

Recept koji želimo da podelimo sa vama kombinuje heljdu i nekoliko drugih proizvoda koji su nezamenljivi za zdravlje endokrinog sistema.

  • 1 čaša heljde
  • 1 kašika orasa
  • 1 kašika meda
  • suvo grožđe i suve kajsije

PRIPREMA

  1. U mlinu za kafu sameljite čašu heljde dok ne postane glatka.
  2. Sameljite i orase.
  3. Sve sastojke temeljno pomešajte i smesu stavite u frižider.

Uzmite 1 kašiku tri puta dnevno pre obroka. Suvo grožđe i suve kajsije mogu se dodati po želji. Oni će biti posebno korisni za prevenciju bolesti kardiovaskularnog sistema.

Zahvaljujući ovoj smesi normalizovaćete metabolizam i dovesti u red svoju figuru. Pored toga, med u receptu će vam pomoći da se nosite sa stresom i povećate performanse.

S druge strane, orasi imaju moćna antiinflamatorna svojstva i takođe mogu smanjiti rizik od raka dojke.

Obavezno isprobajte ovaj recept i preporučite ga porodici, jer dugovečnost i blagostanje zavise od stanja štitne žlezde!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE