Iun Kuan - tačka zdravlja i dugovečnosti - ublažava tahikardije, aritmije, glavobolju..

Iun Kuan - tačka zdravlja i dugovečnosti - ublažava tahikardije, aritmije, glavobolju..

Tradicionalna kineska medicina vekovima je akumulirala znanje o ljudskom telu, ovo iskustvo je testirano generacijama. Kineska učenja kažu da su biološki aktivne tačke smeštene u celom telu, koje su odgovorne za rad različitih sistema našeg tela. Kroz ove tačke prolazi energija, ona je poput cirkulatornog sistema, samo neprimetna.

Danas ćemo razgovarati o jednoj od ovih tačaka, naime Iun Kuan - tački zdravlja i dugovečnosti. Danas vas "Dnevni Magazin" upoznaje sa tajnama tradicionalne kineske medicine.

AKTIVNE TAČKE

Kinezi upoređuju čovekove noge sa korenima drveta. Drvo ne može biti zdravo bez pouzdanih korena, tako da naše telo pati od bolesti ili stagnacije energije u nogama. Kineski iscelitelji kažu da stopala dišu, osiguravajući nam tako zdravlje. To se odnosi na razmenu energije između tela i zemlje.

Ovu razmenu pruža upravo tačka Iun Kuan, o kojoj ćemo razgovarati. Iun Kuan, ili „vrelo proleće, proleće“ je tačka zdravlja koja se nalazi na sredini stopala. Ova tačka je izvor ki energije u našem telu, ona je neka vrsta vrata kroz koju potrošena energija odlazi i ulazi nova energija.

Ova tačka odgovorna je za funkcionisanje bubrega, ali ovo nije jedina njegova funkcija. Ipak, njena glavna svrha je oslobađanje otpadne energije. Uz njenu pomoć moguće je eliminisati blokade u protoku energije u telu, koje dovode do ozbiljnih bolesti. Stručnjaci kažu da kratka dnevna masaža ove tačke može odložiti starost i bolest za mnogo godina.

Tačka Iun Kuan nalazi se između velikog i malog tuberkula stopala. Ako stegnete prste, onda se tamo formira mala depresija. Jednim trikom možete da proverite da li su vam bubrezi zdravi i da li energija pravilno cirkuliše u vašem telu. Dakle, pronađite Iun Kuan tačku i masirajte je prstima. Neophodno je pritisnuti jastučiće palca, primenjujući silu.

Ako nakon kratke masaže nema bolnih senzacija, onda su vam bubrezi slabi i nema dovoljno energije u telu. U ovom slučaju, nažalost, jedna masaža neće biti dovoljna. Najbolje je raditi vežbe koje stimulišu Iong Kuan tačku.

Ako je tačka bolna, onda treba da nastavite svakodnevnu masažu. Bol pokazuje da je tačka aktivna, da deluje. Pitate, zašto ga onda masirati? Činjenica je da je telo moderne osobe udaljeno od prirode i ne prima potrebnu količinu energije sa zemlje. Takođe, naš način života neizbežno izaziva blokade u protoku energije.

Zbog toga vam je potrebna stalna samo-masaža i pomažete bubrezima da normalno funkcionišu i cirkulišu energiju po telu. Ako svakodnevno masirate Iun Kuan 3-5 minuta, nakon nekog vremena primetićete da je koža na nogama postala elastična i glatka, a “ispupčenje” više nije formirano. Ovo je znak da masaža deluje i da Chi pravilno teče kroz telo.

Tačka masaža Iun Kuan štedi od mnogih neprijatnih tegoba, simptoma i bolesti. Zahvaljujući masaži možete rešiti sledeće probleme.

KOJE PROBLEME OVA TAČKA MOŽE REŠITI

  1. Glavobolja, vrtoglavica, šum u ušima, zamagljen vid, oštećenje pamćenja i sluha.
  2. Tahikardija, aritmija i drugi problemi kardiovaskularnog sistema.
  3. Hitna pomoć zbog sunčanice, napadaja i gubitka svesti.
  4. Loša funkcija bubrega i digestivnog trakta.
  5. Skokovi krvnog pritiska.

Iun Kuan je vrlo moćna i efikasna tačka, ona je prolaz našeg tela. Veoma je važno da pravilno funkcionišu. Tada će celo telo raditi kao sat, a energija će pravilno kružiti. Ovo je put ka zdravlju i dugovečnosti!

Obavezno podelite ove informacije sa svojim prijateljima kako bi i oni saznali o čudesnim svojstvima tačke Iun Kuan.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE