Jedite orašaste plodove svaki dan - vaši srce, mozak i kilogrami će vam biti zahvalni

Jedite orašaste plodove svaki dan - vaši srce, mozak i kilogrami će vam biti zahvalni

Čini se da su orašasti plodovi vrlo mali darovi prirode, ali sadrže ogromnu količinu minerala, vitamina, masti i proteina. Ovaj proizvod je izdašna i zdrava grickalica koja sjajno razbija apetit pre večere. Sami orašasti plodovi su vrlo dobri, ali sa solju ili šećerom postaju neprijatelji svake dijete.

Danas vas "Dnevni Magazin" poziva da saznate više o opasnostima i prednostima raznih orašastih plodova.

PREDNOSTI ORAŠASTIH PLODOVA

 1. Najbolji orašasti plodovi za ljude na dijeti
  Većina oraha sadrži otprilike isti broj kalorija na 100 g, ali bademi, indijski orah i pistaći smatraju se najnižima. Tokom dijete ne jedite orahe, pržene na ulju, jer visoke temperature uništavaju hranljive sastojke, a biljna ulja sadrže štetne masti. Bolje ih jesti sirove ili pržiti u suvom tiganju.
 2. Najbolji orašasti plodovi za srce
  Svi orašasti plodovi sadrže omega-3 masne kiseline, koje su veoma korisne za srce. A orasi sadrže i velike količine alfa-linolenske kiseline, koja pomaže kod srčanih aritmija, a takođe smanjuje upale i oksidaciju krvnih sudova nakon jedenja masne hrane. Jedite 8 oraha dnevno da biste ojačali svoje srce.
 3. Najbolji orašasti plodovi za mozak
  Iako su kikiriki mahunarke, često se nazivaju orasima. Sadrži veliku količinu folne kiseline, koja je našem mozgu toliko potrebna da podrži kognitivne funkcije. Zahvaljujući istoj toj supstanci, kikiriki je idealna hrana za vegetarijance i trudnice. Kikiriki sadrži i vitamin E i masne kiseline koji su potrebni našem mozgu.
 4. Najbolji orašasti plodovi za muškarce
  Pekan je dobar za zdravlje muškaraca: sadrži beta-sitosterol, prirodni steroid koji ublažava simptome adenoma prostate.
 5. Najbolji orašasti plodovi za prevenciju bolesti
  Bademi sadrže vitamin E (prirodni antioksidans) koji pomaže telu u borbi protiv opasnih upala i drugih bolesti, uključujući rak pluća i kognitivne poremećaje povezane sa uzrastom.
 6. Najbolji način da se jedu orašasti plodovi
  Dobro je koristiti orašaste plodove u kombinaciji sa ugljenim hidratima - voćem ili sokom, jer usporavaju varenje i apsorpciju šećera. Dodajte orahe u salate, jogurt i druga jela.
 7. Najbolji orašasti plodovi u svakom smislu
  Pa koji su orašasti plodovi najbolji? Srećom, ne morate da birate jednu vrstu. Mešavina sirovih i neslanih orašastih plodova najbolji je način za podsticanje hranljivih sastojaka i antioksidanata. Ovaj izbor će biti najispravniji.

Uživajte u svojoj omiljenoj vrsti ili napravite razne mešavine orašastih plodova - bez obzira na to kako koristite ovaj proizvod, u svakom slučaju, ovi darovi prirode su veoma korisni za ljudsko telo!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE