Jezik je ogledalo tela! Evo kako da odredite stanje tela prema jeziku...

Jezik je ogledalo tela! Evo kako da odredite stanje tela prema jeziku...

Jezik je jedinstveni deo tela koji je toliko potreban svakom od nas. Pomaže nam da komuniciramo, jedemo hranu, održavamo oralno zdravlje, pa čak i da naučimo o zdravlju celog tela. Iskusni terapeut može vam reći kako vaše okruženje, prehrana i način života utiču na vaše telo gledajući vaš jezik. Ako vam je ogledalo pri ruci, možete ga odmah koristiti i saznati celu istinu o svom zdravlju!

ZDRAV JEZIK

Boja „zdravog“ jezika je uvek jednolično ružičasta, a sam organ vlažan, bez fleka, mrlja, žljebova i čireva. To ukazuje na to da su stomak i probavni sistem zdravi i dobro funkcionišu u procesu varenja hrane.

BOJA JEZIKA

 1. Bledo beli jezik
  Beli ili bledi jezik najverovatnije je znak problema sa digestivnim sistemom. Ovu boju često prate labava stolica, hladne ruke ili noge, umor ili nadimanje.
  Izuzetno bled, suv jezik takođe može ukazivati na nedostatak krvi, koji je obično praćen osećajem teskobe, vrtoglavice, oštećenja pamćenja, nesanice, ispucalih usana ili anemije.
 2. Debeli beli premaz
  Ako je vaš jezik prekriven debelim slojem bele naslage, to je loš znak da neki sistemi u telu ne mogu u potpunosti da ispune svoje fiziološke funkcije u održavanju zdravlja. To takođe može značiti prisustvo virusne infekcije.
 3. Crveni jezik
  Svetlo crveni jezik gotovo uvek ukazuje na infekciju u telu. Crvene tačke na jeziku mogu ukazivati na temperaturu ili upale u krvi. Na ovaj način deca mogu razviti imunološki odgovor na infekciju. Tamno crvena boja znak je problema sa bubrezima ili intoksikacije tela.
 4. Jezik sa crvenim vrhom
  Vrh jezika poznat je i kao region srca. S obzirom na ovu činjenicu, crveni vrh jezika bez ikakvih znakova bolesti može ukazivati na emocionalnu uznemirenost.
 5. Crveni jezik oko ivica
  Ova boja jezika ukazuje na prekomernu konzumaciju začinjene ili masne hrane, kao i alkohola. Čak i prema orijentalnoj medicini, rezultat dugogodišnje ljutnje ili ogorčenja može se manifestovati na isti način.
 6. Ljubičasti jezik
  Najčešće je ova boja uzrokovana nedostatkom vitamina B2. Takođe se može videti kod žena koje imaju veoma teške menstrualne cikluse ili kod ljudi sa hroničnim bolom.
 7. Plavičasti jezik
  Ako imate plavkast jezik, ovo je signal za hitnu posetu lekaru. Ukazuje da nedovoljna količina kiseonika ulazi u tkivo. To takođe može biti znak razvoja bolesti srca, oštećenih krvnih sudova, disfunkcije srca ili disajnih puteva.
 8. Žuti jezik
  Ako žutljivost jezika dugo ne nestane, onda je to znak bolesti jetre ili žučne kese. Prednji deo jezika je žut - siguran znak hepatitisa.
 9. Neravnomerno obojen, izbrazdan jezik
  „Reljefni“ jezik je siguran znak gastrointestinalnih bolesti. Ako su žljebovi toliko duboki da izgledaju kao pukotine, to ukazuje na povišen nivo šećera u krvi. Lekar će vam pomoći da utvrdi tačnu dijagnozu.
 10. Zelenkasti jezik
  Tamni ili zelenkasti jezik može se pojaviti kada je telo ozbiljno otrovano, uključujući alkohol.

U kineskoj medicini kažu da je jezik produžetak srca, pa svi moraju da prate njegovo stanje.

Zapamtite da u slučaju bilo kakvih odstupanja ili lošeg osećaja svakako trebate potražiti pomoć kvalifikovanih specijalista! Podelite ovaj članak sa svojim prijateljima. Verovatno će i sami želeti da dijagnostikuju telo!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!