Kako da smanjite apetit za samo 1 minut i ne prejedavate se!

Kako da smanjite apetit za samo 1 minut i ne prejedavate se!

Nije tajna da se većina ljudi sa prekomernom težinom prejeda. Neke „uhvati“ stres, drugi ne mogu da zamisli dan bez slatkiša i kolačića, a treći ne mogu da gledaju film bez sendviča. U svakom slučaju, formira se loša navika, koju prati stalni osećaj gladi. Kako se nositi sa stalnim razmišljanjima o hrani?

POVEĆANI APETIT

"Dnevni Magazin" će vam reći kako da smanjite apetit za samo 1 minut i ne prejedete se. Da biste to uradili, ne treba da se ograničavate u hrani ili isprobavate drugu dijetu.

Jednostavna vežba drevnog kineskog gimnastičkog čigonga - „Jasper žaba vozi talase“ pomoći će da se rešite gladi. Ponekad se naziva i „Žaba koja se njiše na talasu“.

Kineski majstori čigonga kažu da ova tehnika blokira glad čak i ako ne jedete ceo dan. Vežba je obavezna za sve koji jedu neredovno ili jedu više od 5 puta dnevno (tri glavna obroka do 400 g i dve grickalice do 100 g). A takođe i oni koji su na dijeti, naglo su smanjili veličinu porcije ili vežbaju kratkotrajni post - pauzu sa hranom.

Pre izvođenja popijte 100-200 ml tople vode. Izaberite oslonac - nizak sto ili stolicu. Oslonite se laktovima na naslon, kao što je prikazano na slici, ili se sagnite, stavljajući dlanove na sedište stolice. Izaberite visinu oslonca tako da vam bude što udobnije, a kičma savijena. Vežbu možete izvoditi naslonjeni na zid.

Udahnite duboko i istovremeno uvucite stomak koliko god možete. Zadržite dah 3-4 sekunde. Izdahnite i opustite mišiće stomaka. Ponovite 10 puta. Osećaj gladi će nestati odmah ili nakon nekoliko minuta. Disanje ne igra posebnu ulogu, glavna stvar je dobro uvući stomak tokom udisanja i naduvati ga što je više moguće na izdisaju.

Da biste jeli manje za ručak ili večeru, radite vežbu 10-15 minuta pre obroka. Tako će osećaj sitosti doći brže nego obično. Glavna stvar je to učiniti odmah, čim ruka krene za dodatnom hranom.

Jasper Frog se može izvoditi stojeći, dok čovek hoda, sedi ili leži. U drugom slučaju, efikasnost je mnogo manja. A da biste kontrolisali disanje, ruke trebate držati na stomaku.

U čemu je tajna vežbe?

Prvo, mala teorija: istovremeno sa pojavom osećaja gladi u stomaku proizvodi se želučani sok koji uključuje pepsin i hlorovodoničnu kiselinu. Rastvaraju hranu koja je ušla u stomak. Ali, ako osoba ne jede, želučani sok počinje da iritira zidove želuca.

Kao rezultat - halitoza, plak na jeziku, gastritis, čir. Ulazite u začarani krug: osećate glad - treba da jedete, jedete - višak kilograma, niste jeli - pozlilo vam je. Zbog toga prejedanje nije samo prekomerna težina. Ovo je opasna zavisnost od hrane koja uništava naše telo. Treba se boriti protiv prejedanja!

Tokom vežbe trbušni mišići „odvode“ želučani sok u creva i apetit nestaje. Vremenom se želja za jelom smanjuje, loša navika nestaje i osećaćete glad tek kada telo zaista treba nahraniti.

Još jedna veoma važna napomena. Neki pogrešno misle da će vam takva tehnika omogućiti da ozbiljno smanjite ishranu i dobro smršate. Ali to nije slučaj. Snažno se ne preporučuje da gladujete i prekomerno koristite vežbe na štetu sopstvenog zdravlja! Ako telu nedostaju hranljive materije, nijedna „žaba“ neće pomoći.

Stoga se fokusirajte ne samo na glad, već i kritički procenite svoju ishranu. Ako u sebi imate dovoljno povrća, voća, proteinske hrane i ugljenih hidrata, vežbanje može smanjiti broj grickalica i smanjiti količinu konzumiranih porcija.

Da li vam se svideo članak? Recite prijateljima kako da izbegnu prejedanje pomoću ove jednostavne i efikasne vežbe.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE