KAKO OTKLJEŠTITI UKLJEŠTENI NERV U LUMBALNOM DELU (IŠIJAS): KAKO SE OSLOBODITI BOLA

KAKO OTKLJEŠTITI UKLJEŠTENI NERV U LUMBALNOM DELU (IŠIJAS): KAKO SE OSLOBODITI BOLA

Uzroci bolova u leđima mogu biti različiti. Pre svega, ovo je nedostatak fizičke aktivnosti, slabi mišići, loše držanje tela, trauma, stres, neuravnotežena ishrana.

Žene koje stalno nose visoke štikle leđa vrlo često bole - neprirodan položaj kičme prilikom hodanja postaje kritičan. Jedino konstruktivno rešenje problema sa leđima je jačanje mišića.

Naravno, ovo nije prikladno za sve ljude: ako postoje ozbiljne povrede kičme, bolje je obratiti se lekaru kako kičmu ne bi štetili dodatno. Inače, naporan rad je ono što vam treba! Kičma je neraskidivo povezana sa centralnim nervnim sistemom.

Ako ga podmladite uz pomoć posebne tehnike, vaše zdravlje će ojačati, vaše stanje će biti mnogo mirnije. Pređite na posao: ove divne vežbe će podržati vašu kičmu i učiniti je vašim vernim slugom.

Posebna sirćetna kupka, koju možete koristiti u kombinaciji sa vežbanjem, takođe će vam pomoći da trenutno ublažite bol. Na 10 litara vrele vode uzmite 0,5 litara jabukovog sirćeta i šaku soli. Namočite noge u ovom rastvoru dok se voda ne ohladi. Takva kupka će pomoći u regulisanju rada centralnog nervnog sistema, ublažavanju upale i uklanjanju bolnih delova! Obavezno probajte.

KAKO OTKLJEŠTITI UKLJEŠTENI NERV

 1. Sedite na pete i stavite ruke iza leđa. Isprepletite prste bez pritiskanja ruku na leđa. Dok udišete, ustanite sa peta, uvucite glutealne mišiće, nagnite glavu unazad i savijte leđa u luk bez odvajanja prstiju.Dok izdišete, spustite se na pete i pritisnite čelo na pod, podižući ruke iza leđa. Ovo je jedan ciklus. Izvodi se u roku od 1-3 minuta.
 2. Opustite se na leđima 1-3 minuta. Zatim obmotajte ruke oko kolena i privucite ih grudima što više možete. Važno je da ni u kom trenutku ne osetite bol. Samo polako.
 3. Sedite prekrštenih nogu. Pritisnite rukama ramena sa četiri prsta napred, palčevima unazad.
  Dok udišete, zabacite laktove i glavu unazad, ispravljajući leđa, dok izdišete, savijte leđa, laktove pomerite napred i spustite glavu nadole. Uradite to brzim tempom 1-3 minuta.
 4. Sedite prekrštenih nogu. Podignite ruke uz glavu, pritiskajući ih na ušne školjke. Dlanovi treba da budu usmereni prema unutra, prsti trebaju biti široko rašireni.
  Snažno se istegnite 3 minuta. Udahnite duboko i istegnite se, a zatim izdahnite i opustite se spuštajući ruke na kolena. Zatim - 30 sekundi opuštanja. Ponavljajte ovu vežbu 3-5 minuta.
 5. Sedite na prostirku ispruženih nogu ispred sebe. Držite leđa uspravno. Podignite ispravljene ruke paralelno sa podom. Raširite ramena u stranu. Dok udišete, malo nagnite torzo unazad i podignite noge četrdeset pet stepeni nagore.
  Dok izdišete, vratite se u početni položaj. Pokreti treba da budu glatki, disanje - odmereno. Vreme izvršenja - 5 minuta. Zatim udahnite, izdahnite i pređite na sledeću vežbu.
 6. Sedite na prostirku sa ravnim nogama ispruženim napred. Spustite glavu dole, laktove postavite na pod sa obe strane nogu i rukama uhvatite pete.
  Ako ne uspete, obmotajte ruke oko zglobova. Ostanite u ovom položaju najmanje 3 minuta. Ne opuštajte se! Zatim udahnite, izdahnite i ponovo se istegnite. Ovu vežbu uradite još dva puta, a zatim nežno ustanite.

Ovih 6 vežbi omogućiće kičmi da se ispravi i tonizira leđne mišiće. Dovoljno su intenzivne, ali rezultat će biti odgovarajući! Fleksibilnost kičme je garancija mladosti, slobode kretanja i misli.

Zaista, vrlo često je ukočenost leđa rezultat nervnih završetaka. Doživljavajući stres, čovek se napreže i povlači u sebe. Obratite pažnju na pravilno disanje: pobrinite se da se dijafragma opusti, duboko dišite, oslobodite napetost u rebrima.

Ovim vežbama nećete se plašiti bolova u leđima! Zaboravite šta je „drvena“ kičma. Prednosti ove vežbe teško mogu biti precenjene, podelite članak sa voljenima koji su zauzeti neaktivnim radom - oni će to sigurno ceniti.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE