Kako zategnuti opuštenu kožu kapaka: 4 jednostavna koraka!

Kako zategnuti opuštenu kožu kapaka: 4 jednostavna koraka!

Područje oko očiju je prvo koje stari. Na ovom području se bore najbrže pojavljuju, koža gubi elastičnost, postaje tanja i opušta se.

Spušteni kapci daju licu tužan i umoran izgled, i čine ženu starijom... Ali ne treba očajavati pre vremena: „Dnevni Magazin“ je pripremio efikasan program protiv starenja kože oko očiju.

Podizanje kože kapaka

 1. Gimnastika za oči
  Podignite obrve i lagano pritisnite prste ispod obrva da popravite kožu. Nežno zatvorite oči i držite ih zatvorene 6 sekundi. Otvorite oči, ponovite 10 puta. Radite ovu vežbu svakodnevno!
 2. Čišćenje kože očnih kapaka
  Čišćenje je osnovna dnevna rutina koja, ako se nepravilno uradi, može ubrzati proces starenja. Koristite specijalno sredstvo za uklanjanje šminke, a ne sapun! Navlažite pamučnu podlogu blazinicom za brisanje i uklonite šminku bez istezanja kože.
  Kokosovo ulje je savršeno za uklanjanje i najupornije šminke sa očiju: ne samo da čisti, već i savršeno neguje nežnu kožu.
 3. Vlaženje kože
  Da bi koža ostala čvrsta, mora biti dovoljno hidrirana. Sve vrste krema i seruma sigurno će dati pozitivan rezultat. Ali ne zaboravite na režim pijenja vode: 1,5–2 litre vode dnevno.
 4. Toniranje kože
  Pomešajte u jednakim količinama suvo lišće breze, cvetove žalfije i kukuruz. 1 kašičicu ovog miksa nalijte u 100 ml ključale vode i ostavite da ključa 5-10 minuta. Ohladite, pa sipajte u posude za led i zamrznite. Trljanje kapaka ovim ledom trebalo bi da bude vaša svakodnevna rutina.

Preduslov za održavanje mladosti dugi niz godina je zaštita od sunca, jer sunčevi zraci jako dehidriraju kožu. Pored toga, prekomerno opekotine od sunca prepune su pojave staračkih pega. Stoga je pravilo lepote broj 1 za leto posebna krema za sunčanje.

Mladost i lepota vama i vašim prijateljima. Inače, biće sjajno ako podelite ovaj članak sa njima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE