Kineska medicina: Kako se vežbama osloboditi svakog bola

Kineska medicina: Kako se vežbama osloboditi svakog bola

Konstantno trpiti bol nije dobro! Svako stanje praćeno bolom uništava nervne završetke i moždane ćelije. Ako doživljavate napad bola, potrebno je preduzeti sve moguće mere da ga eliminišete: zaista je štetan za ceo organizam... I takođe - tako neprijatan!

Dnevni magazin nudi vam set čudesnih vežbi. Zasnivaju se na glavnim joga pozama i imaju moćne efekte. Kada imam jake bolove u leđima, jedini način da se spasim je...

KAKO SE REŠITI BOLA U LEĐIMA

 1. Dečija poza
  Koristi se za bolove u leđima i zglobu kuka, pomaže u opuštanju nervnog sistema.
  Stanite na kolena, najbolje je to raditi na podu. Spustite zadnjicu do peta i posegnite napred, ispružite ruke što je više moguće, dlanovima okrenutim prema dole. Pritisnite čelo na pod i dišite što dublje. 1 minut u ovom položaju je dovoljan da bol postane znatno slabiji!
 2. Poza za zid
  Ublažava glavobolju, napetost u ramenima i vratu. Preporučuje se onima koji imaju vrtoglavicu.
  Lezite na leđa blizu zida, stavite noge uz zid i držite ruke na stomaku. Zatvorite oči, ravnomerno dišite i pokušajte da odagnate sve nepotrebne misli od sebe. Samo 5 minuta u ovom položaju će ublažiti napetost sa vrata i leđa, a glavobolja će nestati bez traga!
 3. Mačka poza
  Koristi se kada leđa bole i ako postoje bolovi u kičmi, ublažavaju bolove u mišićima.
  Stanite na sve četiri, a ravne ruke naslonite na pod, držite ih u širini ramena. Uverite se da vam je kičma paralelna sa podom, a vrat istegnite napred. Udahnite duboko i savijte torzo nadole, povucite glavu gore.
  Izdahnite i usmerite trup gore, glava dole. Krećite se polako, duboko dišite. Ponovite ovo 10 puta. Ako osetite naprezanje na kolenima, pod njih postavite meku prostirku.
 4. Uvijanje i istezanje
  Dobro pomaže ako vas stomak boli i ako postoje problemi sa varenjem.
  Sedite na pod, držite leđa ispravljena, a noge uspravne. Savijte levu nogu i stavite je iza ravne desne noge. Rotirajte ulevo, oslanjajući se na levu ruku radi ravnoteže. Udahnite duboko, ostanite u ovom položaju 30 sekundi. Ponovite sa desnom nogom.
 5. Poza leptira
  Efikasan kod bolova u zglobu kuka, ublažava napetost u nogama i kolenima.
  Sedite na pod uspravnih leđa. Sastavi noge. Spustite se na kolena što je moguće niže na pod. Zadržite ovu pozu 2 minuta.
 6. Cvet
  Dobro ga je koristiti kada boli donji deo leđa i pomaže vam da se rešite pritiska u leđima.
  Lezite na leđa u položaju T, raširite ruke širom. Sagnite savijena kolena do grudi. Glatko spustite kolena u stranu, bez podizanja ramena sa poda. Ostanite u ovoj pozi 2 minuta i ponovite sa druge strane.
 7. Leteći na gore
  Pomaže kada postoje bolovi u leđima, stomaku ili bubrezima.
  Lezite na leđa sa rukama uz bokove. Savijte kolena, ispravite stopala na podu. Polako podignite i spustite karlicu na pod, opuštajući donji deo leđa što je više moguće. Ponovite ovu vežbu 10 puta.
 8. Napredak
  Ublažava menstrualne bolove kod žena, ublažava bolove u zglobovima.
  Sedite na pod, držite desnu nogu uspravnu. Savijte levu nogu u kolenu i pritisnite stopalo na desnu nogu. Postepeno posežite napred što je više moguće. Ostanite se u ovom položaju 30 sekundi. Ponovite sa desnom nogom.
 9. Potpuno opuštanje
  Uklanja osećaj umora nogu, pomaže kod bolova u listovima. Veoma je korisno izvoditi nakon nošenja visokih potpetica.
  Prekrsti noge stojeći. Spustite se vrlo glatko napred, držite ruke ispred sebe, dođite s njima do poda. Savijte levo koleno, a desnu nogu držite uspravno. Ostanite 30 sekundi u ovom položaju, ponovite isto i sa drugom nogom.

Vaše telo je poslušan instrument, odmah će reagovati na vaše napore! Pre uzimanja lekova protiv bolova ili upotrebe posebnih masti, uradite neku od ovih laganih vežbi. Sigurno će se svideti vama i vašem telu!

Prosledite ovaj članak svojim prijateljima, poželite im dobro!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE