Lek protiv bolova u zglobovima za jačanje kostiju i popravku hrskavice

Lek protiv bolova u zglobovima za jačanje kostiju i popravku hrskavice

Niko nije imun na bolesti zglobova: i sportisti i ljudi koji vode manje aktivan životni stil mogu da pate od takvih neprijatnih tegoba...

Činjenica je da je osnova vezivnog tkiva hrskavice, tetiva i kostiju kolagen, čija se sinteza u ljudskom telu smanjuje sa godinama. A upravo ovaj protein pruža elastičnost i snagu zglobovima!

Srećom, postoji dokazani lek protiv bolova u zglobovima za jačanje kostiju i popravku hrskavice. Efikasnost ovog jednostavnog i pristupačnog kućnog leka potvrdili su ne samo poznavaoci tradicionalne medicine, već i specijalisti. Želatin je spasitelj koji će vam pomoći da se oslobodite pritiska i bolova, kao i da povrati slobodu kretanja.

ŽELATIN ZA ZGLOBOVE

 1. Prelijte 5 g želatina preko noći sa 100 g hladne vode. Ujutro natečeni želatin pomešajte sa 100 g tople vode i stavite na šporet. Zagrejati rastvor dok se sva zrna ne rastope, ali ne dozvolite da želatina proključa.
  Pijte ovaj lek za zglobove na prazan stomak pola sata pre doručka. Ako je ukus toliko neprijatan da ne možete piti, dodajte rastvor soka od pomorandže.
  Želatin telo bolje apsorbuje u kombinaciji sa vitaminom C, pa je preporučljivo u lek dodati infuziju šipka ili tabletu sa samim vitaminom. Tok tretmana je 1 mesec.
 2. Možete napraviti mlečni žele: pijte po 2 kašičice. Rastvoriti želatin u 150 g hladnog mleka i ostaviti da nabubri oko sat vremena. Po želji se doda malo meda ili šećera. Kada želatina nabubri, zagrejte ga na šporetu, neprekidno mešajući, ali ne dovodeći do ključanja. Skinite sa vatre, pustite da se ohladi i smelo stavite smešu mleka u frižider.
  Tok tako ukusnog tretmana je 3 nedelje.
 3. Možete pravite i obloge sa želatinom! Prvo namočite široki zavoj u vruću vodu i iscedite ga. Preklopite ga nekoliko puta, dodajući malo želatinskog praha između slojeva zavoja. Nanesite takav oblog na boleći zglob, zavijte ga plastičnom folijom i ojačajte elastičnim zavojem.
  Kompresija samo ublažava bolove u zglobovima, ali postupak je posebno dobar za one kojima je želatina kontraindikovana. Tok tretmana je 1 mesec.

Kao što smo gore pomenuli, lečenje želatinom ima kontraindikacije. Ne sme se jesti u velikim količinama kod problema sa stomakom i jetrom, žučnih kamenaca i ateroskleroze. Ako niste sigurni da li je ovaj lek pravi za vas za vaše zglobove, bolje je da se obratite lekaru.

Želimo zdravlje vama i vašim najmilijima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE