Narodni lek protiv kašlja, bronhitisa i laringitisa, gotov za 5 minuta!

Narodni lek protiv kašlja, bronhitisa i laringitisa, gotov za 5 minuta!

Česte promene temperature i hladni zimski dani neretko nam izazovu kašalj, fenomen koji se javlja kod odraslih i dece. Kašalj može biti zaista iscrpljujuć, ne samo za pluća i za grlo, već i zato što nam kašljanje noću ometa san.

Međutim, postoji nekoliko stvari koje možete uraditi kako biste sebi pomogli tokom lečenja od prehlade. Jedna od njih će biti naš današnji savet za vas, koja će vam pomoći da se rešite ovih tegoba.

Ovaj narodni napitak pomoći će vam kod najkomplikovanijeg i upornog kašlja koji vas muči.

Napitak mogu koristiti i deca i odrasli i veoma je efikasan kod problema kašlja, laringitisa, bronhitisa i ostalih problema ovog tipa.

Pripremu napitka protiv kašlja obavite na sledeći način:

Prokuvajte šolju (250 ml) mleka. Mleko zatim malo ohladite. U toplo mleko dodajte kašiku meda i kašiku putera.

Mleko promešajte i dodajte mu dobro umućeno žumance i 1/4 kašičice sode bikarbone. Potrebno je da se ovaj lek uzima uveče pred spavanje, minimum 5 dana.

Ukoliko nemate puter, u mleko možete dodati i guščiju mast.

Otkrivamo vam i ovaj napitak koji će omekšati sluz i pomoći vam kod izbacivanja šlajma. Simptomi bakterijskih, ali i virusnih infekcija disajnih organa, praćeni su gustim sekretom u grlu, sinusima i plućima.

Kada se šlajm nataloži u disajnim putevima, stvaraće veliki problem i biće teško da ga izbacite. Šlajm će dovesti do otežanog disanja i infekcije, pa ga je važno izbaciti što pre, kako se ne bi dodatno taložio.

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • 2 kašike vode
  • 1 kašika meda

Napitak je potrebno popiti u toku dana – pola ujutru, a pola uveče.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE