Odstranjuje jak kašalj, uklanja sekret iz pluća i bronhija za samo jednu noć: ovo je spas...

Odstranjuje jak kašalj, uklanja sekret iz pluća i bronhija za samo jednu noć: ovo je spas...

Tokom jeseni i zime prehlade i sezonski grip su jako česti. Nezavisno od toga, da li imate suv ili vlažan kašalj, potrebno ga je lečiti, jer ignorisanje može dovesti do ozbiljnog bronhitisa. 

Možemo pretpostaviti da niko ne voli ukus sirupa protiv kašlja iz apoteke, a i ne pomaže uvek. Redakcija „Dnevnog Magazina“ će vas upoznati sa najboljim sredstvom protiv kašlja. Potrebna su vam samo tri sastojka, koja verovatno već imate u svom domu. 

Obloga protiv kašlja sa medom

  • 1 kafena kašičica meda
  • 1 kafena kašičica brašna
  • 1 kafena kašičica kokosovog ulja
  • Platnena salveta
  • Zavoj ili široki flaster

PRIPREMA

Pomešajte med, brašno i toplo kokosovo ulje, ali ne sme biti vrelo kako se ne biste opržili. Dobijena masa bi trebala da bude u vidu paste. Nanesite je na salvetu i stavite na sredinu grudnog koša, ali ni u kom slučaju nemojte je postavljati na srce.

Pričvrstite oblogu pomoću zavoja ili širokog flastera. Takođe, možete oblogu priviti na grlo.

Sastojci obloge ne razdražuju kožu i imaju dobra zagrevajuća svojstva.

PRIMENA

  1. Obloge možete privijati i deci, ali ne duže od 2-3 sata. Obucite detetu topao džemper ili ga pokrijte toplim ćebetom, kako biste pojačali efekat zagrevanja.
  2. Odrasli oblogu mogu držati čitavu noć. Obavezno se nalazite na toplom.

Poboljšanje zdravstvenog stanja biće primetno odmah posle prve primene. Ponovite proceduru nekoliko puta. Ova obloga dobro zagreva, uklanja bol u grlu i pomaže u izbacivanju šlajma, i na taj način oslobađa od kašlja.

Takođe vam predlažemo da paralelno sa tim jedete med, jer pozitivno utiče na zdravlje kod problema sa prehladom i bronhitisom.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE