Ovaj momak smršao je 29 kilograma! Reći će vam kako!

Ovaj momak smršao je 29 kilograma! Reći će vam kako!

Ovaj članak je zasnovan na priči o jednom momku koji je uspeo da smrša 29 kilograma. Prvo što privlači pažnju u ovoj priči je da je smršao bez ikakvih dijeta, tableta i posebne fizičke aktivnosti.

Na osnovu mišljenja naučnika i lekara, kao i na osnovu sopstvenog iskustva, on tvrdi da ne postoji bolji način za mršavljenje od redovnog hodanja. Na prvi pogled ovaj savet deluje užasno banalno i nije jasno zašto se toliko pažnje posvećuje hodanju. Ali razjasnimo obrazloženje pre nego što počnemo da kritikujemo ovo gledište.

Sa 20 godina ovaj momak imao je gotovo 100 kg i visinu od 173 cm. Na fotografiji desno već ima 29 kilograma manje. Da biste razumeli zašto je hodanje tako efikasno u sagorevanju masti, morate razumeti nekoliko stvari.

KAKO GUBITI KILOGRAME BRZO I JEDNOSTAVNO

Masnoća se može ukloniti samo fizičkom aktivnošću. 90% masti sagoreva u mišićima kada je prisutan kiseonik. Stoga, da biste smršali, morate se kretati.

Hodanje je efikasnije od ostalih sportova, jer tera telo da postepeno oslobađa masnoće. Sa aktivnim opterećenjem, ugljeni hidrati se sagorevaju u većoj meri. Sa izazovnijim sportovima veća je verovatnoća da ćete nadoknaditi glad i umor nego da sagorete masnoće.

Kada hodate, u krv se puštaju hormoni koji su odgovorni za osećaj sitosti. Pored toga, iz masti oslobađa se dodatna energija, tako da vam je već potrebno manje grickalica, posebno onih slatkih.

Stalnim laganim vežbanjem, poput hodanja, telo prebacujete u režim sagorevanja masti. Što duže budete nastavili, vašem telu će biti lakše da se oslobodi viška kilograma.

Debeli ljudi često povrede kolena ili druge delove tela kada, na primer, počnu da igraju tenis ili trče. Jer imaju ogromno opterećenje.

Za hodanje nije potrebno kupiti članstvo u teretani ili nositi sportsku odeću. Štaviše, niko neće obraćati pažnju na vas ako niste sasvim u formi.

Iz svega navedenog možemo zaključiti da je jednostavno hodanje savršeno u ovom i svakom drugom smislu. I, naravno, veoma je važno da se hranite uravnoteženo, jedući potrebnu količinu hranljivih sastojaka, a ne prejedanje ili gladovanje. Ovim tempom nećete primetiti kako će kilogrami sami postepeno početi da odlaze!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE