Ovi proizvodi čište telo od parazita i gadnih masnih naslaga!

Ovi proizvodi čište telo od parazita i gadnih masnih naslaga!

Prvo pravilo za odličnu probavu je temeljno žvakanje hrane. To nas uče od detinjstva, ali sa zadovoljstvom ignorišemo stvari koje nam oduzimaju dragoceno vreme. Jesti polako? Bez TV-a i Interneta, a ne u pokretu? Ovo je retka pojava, složićete se. Ali što bolje hranu žvaćete, to će je telo lakše apsorbovati.

Veoma je važno pravilno piti vodu: to je bolje učiniti pre obroka, oko 30 minuta pre obroka. Što više pijete, to primetnije utiče na sve procese u gastrointestinalnom traktu! Ne zaboravite šta tačno jedete. Ovih deset namirnica vodeće su u hrani koja je visoko svarljiva.

PROIZVODI ZA DOBRU PROBAVU

 1. Jam (Batat)
  Jam, ili slatki krompir, savršena su hrana. Mnogo proteina i ugljenih hidrata, koji se odmah apsorbuju zbog visokog sadržaja vode u voću. Ako imate dovoljno sreće da pronađete kvalitetan jam, uzmite ga bez oklevanja. Ovo povrće je poreklom iz Afrike, ali ponekad se i ovde nađe. Još jedna korisna zamena za krompir je topinambur, zemljana kruška.
 2. Leća (Sočivo)
  Leća sadrži puno proteina i gvožđa, kao i dragoceni vitamin B1. Ovaj proizvod uopšte ne sadrži masti, ali sadrži složene ugljene hidrate koji su lako svarljivi, ali dugo daju osećaj sitosti. Od svih mahunarki, sočivo probavni sistem najlakše podnosi bez ikakvih problema.
 3. Avokado
  Neverovatno koristan proizvod! Pojačavajući pokretljivost creva, avokado blagotvorno deluje na metabolizam u telu, ovo je važno za ljude sa prekomernom težinom. Kreč, prstohvat soli i cilantro najbolji su pratioci avokada i pojačavaju njegov rad u želucu i crevima. Kada jedete avokado, nivo omega-3 kiselina u vašem telu raste, što je divno za vašu kožu i celokupno zdravlje.
 4. Žitarice, mekinje
  Proklijala pšenica pravi je dar sa neba. Čist protein koji se odmah apsorbuje! Žitarice i mekinje su nezamenljivi u ishrani sportista i ljudi koji se bave teškim fizičkim radom. Za doručak nema bolje opcije od žitarica sa voćem i medom.
 5. Spanać
  Spanać je poznat po visokom sadržaju mangana, koji je neophodan za pravilno funkcionisanje štitne žlezde i dobar rad mozga. U listovima spanaća ima i belančevina koje su lako svarljive. A minerali poput kalcijuma, magnezijuma, kalijuma, cinka i vitamina grupa A, E, C, K pomažu u uklanjanju toksina iz tela. Spanać je lako svarljiv i vrlo zdrav.
 6. Badem
  Visok sadržaj vlakana u ovim orasima pomaže probavnom sistemu da funkcioniše optimalno. Seme i kora badema podstiču rast korisnih bakterija u crevima, što je važno za ljude koji često pate od disbioze ili su na antibiotskoj terapiji. Korisne bakterije ne samo da stabilizuju digestivni trakt, već i jačaju imunološki sistem tela. Bademi su vrsta lako svarljivih oraha.
 7. Kaki (Persimon)
  Zbog visokog sadržaja pektina, ovo je izuzetno korisno voće za varenje. Takođe persimon je odlično baktericidno sredstvo protiv E. coli i stafilokokusa. Ovaj proizvod sadrži lako svarljivu glukozu koja daje energiju za nesmetano funkcionisanje kardiovaskularnog sistema.
 8. Laneno seme
  Laneno seme je prvi pomagač za loše funkcionisanje creva. Može se mleti poput zrna kafe i jesti u prahu ili kuvati. Kuvano seme izlučuje sluz, koja obavija stomak i creva, uz njegovu pomoć svi probavni procesi su mekši i lakši. Lan smanjuje sposobnost creva da apsorbuje toksine, deluje umirujuće.
 9. Zeleni čaj
  Katehin je supstanca koja se u zelenom čaju nalazi u prekomernoj količini. Zahvaljujući katehinu, ubrzava se proces varenja i asimilacije hrane, pa je preporučljivo piti zeleni čaj nakon jela.
 10. Jogurt
  Korisne bakterije poboljšavaju varenje i mlečni proteini se odmah apsorbuju. Profitabilan proizvod sa svih strana! Ovo je primer hrane koja se može zameniti: slatkiši, večernja poslastica, grickalice i bilo koji pun obrok.

Pokušajte da jedete samo jedno jelo odjednom - i probavni problemi će se primetno smanjiti. Zapamtite takođe da su najlakši za varenje, koliko god nesrećni bili, slatkiš! Oni se odmah svare i pretvore u masnoću, tako da slatkiše svedite na minimum.

Prijatelji su takođe važni da ovo znaju, podelite sa njima članak o hrani koja može radikalno promeniti način na koji telo deluje.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE