Pijte toplu vodu sa limunom na prazan stomak. 10 benefita svakog jutra!

Pijte toplu vodu sa limunom na prazan stomak. 10 benefita svakog jutra!

Započinjanje jutra čašom vode i limunovog soka postalo je gotovo znak dobre forme među onima koji brinu o svom zdravlju. Zaista, ovo jednostavno piće, pije se na prazan stomak, savršeno vlaži i čisti telo, zasićuje neophodnim vitaminima i daje energiju.

VODA SA LIMUNOM NA PRAZAN STOMAK

Da biste napravili piće, samo dodajte 2 kašike sveže isceđenog limuna u čaši tople vode. Za lepši ukus možete dodati 1 kašičicu meda. Zdravstveni eliksir je spreman!

"Dnevni magazin" je izbrojao čak 10 razloga da ujutru pijete vodu sa limunom.

 1. Ubrzava varenje
  Limun ima svojstva koja stimulišu proizvodnju žuči, što pomaže procesu varenja. Hrana se bolje probavlja, bolje apsorbuje, a količina proizvoda raspadanja postaje manja. Limunska kiselina takođe ubrzava izlučivanje fecesa.
 2. Pomaže u smanjenju težine
  Limun sadrži puno pektinskih vlakana koja smanjuju apetit i doprinose dužem osećaju sitosti.
 3. Čisti kožu
  Posle 3 dana pijenja vode sa limunom primetićete da je koža postala svetlija, a pojava akni smanjena. Krv zasićena vitaminima i kiseonikom neguje svaku ćeliju: telo se podmlađuje ne samo iznutra, već i spolja.
 4. Stimuliše imuni sistem
  Voda od limunovog soka nije samo izvor vitamina C, koji je odgovoran za otpornost na bolesti, ovo piće pomaže boljoj apsorpciji gvožđa i kalcijuma iz hrane.
 5. Povećava energiju
  Vitamini, minerali i esencijalna ulja sadržana u limunu deluju kao prirodni antidepresivi u telu. Takođe limunska voda normalizuje nivo glukoze u krvi, doprinoseći osećaju vitalnosti. Ovo piće može u potpunosti zameniti šolju kafe ujutru!
 6. Osvežava dah
  Poznato je da je pljuvačka sposobna da ubije patogene mikrobe u ustima. Limunov sok, povećavajući salivaciju, pomaže u suočavanju sa lošim zadahom.
 7. Normalizuje kiselost
  Limunska kiselina pomaže u održavanju potrebnog nivoa pH u telesnim tečnostima, pomaže u uklanjanju mokraćne kiseline, čija akumulacija dovodi do različitih bolesti zglobova.
 8. Eliminiše infekcije grla
  Limunov sok poznat je po svojim antibakterijskim svojstvima. Razređivanjem vode i ispijanjem pre doručka, očistite usta i grlo, sprečavajući infekciju.
 9. Normalizuje krvni pritisak
  Ovaj napitak ima sposobnost da očisti limfni sistem i poboljša protok limfe. Kalijum u limunu reguliše telesne tečnosti, a magnezijum pomaže opuštanju arterija.
  Ispostavilo se da je napitak od limuna sličan nekim lekovima za hipertenziju. Takođe smanjuje sposobnost bubrega da proizvode angiotenzin, hormon koji sužava krvne sudove, povećavajući krvni pritisak.
 10. Čišćenje urinarnog trakta
  Limunska voda deluje kao blagi diuretik i menja pH urina. Prolazeći kroz urinarni trakt, takav urin ih efikasno čisti od bakterija nakupljenih tokom spavanja.

Počnite da pijete limunsku vodu na prazan stomak da biste uskoro videli neverovatne blagodati ove navike!

Ali čak i takav zdrav napitak ima kontraindikacije: dijabetes melitus, gastrointestinalne bolesti, alergija na agrume. I tako da limunska kiselina u napitku ne šteti zubnoj gleđi, pijte je kroz slamku.

Ne zaboravite da kažete prijateljima o prednostima limunske vode!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE