Refleksna masaža stopala: ovih 7 aktivnih tačaka može vas vratiti u život za par minuta!

Refleksna masaža stopala: ovih 7 aktivnih tačaka može vas vratiti u život za par minuta!

Meditacija je dobar način da organizujete svoje misli. Duboko disanje i oslobađanje od nametljivih unutrašnjih razgovora sa sobom je ono što je potrebno vašem premorenom umu. Ali ne zaboravite da je fizičko stanje usko povezano sa vašim duhovnim svetom.

O kakvoj relaksaciji možemo da razgovaramo kada vas bole leđa, bole vas sve kosti i nivo umora prelazi sve dozvoljene granice? Da bi se momentalno vratili u normalno funkcionisanje, vašem telu je potrebno da ga protresete. Refleksna masaža nije samo brz način pronalaženja energije, već i vrlo prijatna masaža.

Na ljudskim stopalima postoje hiljade nervnih završetaka. Kada nosite neudobne cipele, one su povređene, mnoge bolesti su povezane sa ovim stalnim mikro-povredama. Poseban pritisak na određene tačke, koje se nalaze na stopalu, pomoći će vam ne samo da se opustite, već i stimulišete telo, dobijete raspoloženje za pravi rad.

Zahvaljujući divnoj masaži stopala možete uticati na različite organe i sisteme tela! Odvojite nekoliko minuta za sebe, masirajte stopala kažiprstom i palcem. Postupak je fascinantan i dovešće vas u stanje blaženstva!

BLAGODETI MASAŽE STOPALA

Masiranjem palca na nozi delujete na hipotalamus. Ovo je veoma korisno za ljude koji imaju prekomernu težinu - pritisak na ovu tačku pomaže u kontroli apetita i doprinosi prirodnom gubitku težine. U centru palca je tačka odgovorna za rad hipofize, glavne hormonalne žlezde.

Nećete se plašiti bilo kakve hormonske neravnoteže ako ovoj temi posvetite dovoljno pažnje! U osnovi palca postoji područje koje se može masirati kao masaža štitne žlezde. Budući da je u stalnom stresu, štitna žlezda se često kvari čak i kod potpuno zdravih ljudi; korisno je da svi masiraju ovu zonu.

Središte stopala je posebno prijatno za masažu - pleksus živaca je povezan sa dijafragmom. To je pravo opuštanje! Aktivni uticaj na sredinu stopala pomaže u suočavanju sa stresom, ublažava napetost. Blizu unutrašnje ivice stopala, bliže sredini, nalaze se nervni završnici povezani sa radom nadbubrežnih žlezda.

Ako osetite ogroman umor, masiranje ovog mesta brzo će vam pomoći da vratite izgubljenu energiju. Masirajući noge u predelu blizu pete, aktivirate sistem za izlučivanje tela - toksini neće stagnirati i truti vas iznutra.

Započnite sa masažom bez odlaganja! Napravite sebi poklon na kraju napornog dana, pravilno masirajte noge. Rezultat će vas inspirisati da ovu prijatnu akciju ponavljate svaki dan.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE