Rešite se ovih bolova pravilnom MASAŽOM ušiju

Rešite se ovih bolova pravilnom MASAŽOM ušiju

Izreka „bol kao rukom odnešen“ nije nastala slučajno. U našem telu postoje mnogobrojne biološki aktivne tačke pomoću dejstva na koje je moguće umanjiti bol, razbuditi se i popraviti raspoloženje.

Kineski stručnjaci iz oblasti refleksologije posebno su izdvojili zonu ušne školjke, gde se nalazi veliki broj nervnih završetaka, povezanih sa svim unutrašnjim organima i delovima tela.

Danas  u „Dnevnom Magazinu“ možete pročitati o 5 neverovatnih tačaka na uhu pomoću kojih možete u svakom trenutku pozitivno uticati na svoje raspoloženje i izaći na kraj sa dosadnim bolnim mestima.

MASAŽA UŠIJU

 1. Glavobolja
  Na gornjem delu ušne resice ili anti-targusa projektuju se različiti delovi glave. Stimulacijom tih tačaka na ušnoj školjci moguće je osloboditi se bola u gornjem delu glave, potiljku, u očnoj regiji, migrene i vrtoglavice.

  Prvo treba pronaći tačku na koju je potrebno delovati. Prilikom pritiskanja ona će biti najbolnija. Zatim je ritmično pritiskajte vrhovima noktiju 7-10 puta. Više od toga nije potrebno. Ako je glavobolja lokalizovana sa desne strane, bolje je masirati desnu ušnu školjku, a ako je sa leve – levu.

 2. Mučnina u želucu
  Tačka u sredini ušne školjke povezana je sa želucom i varenjem. Gorušica? Prejedanje? Bol u želucu ili crevima? Osećaj nelagodnosti u stomaku? Masirajte ovu tačku, a možete to raditi i u cilju profilaktike.
 3. Povećan apetit
  Na tragusu (trouglasto ispupčenje) se nalazi tačka odgovorna za apetit. Delovanjem na nju moguće je rešiti se prekomerne težine. Na nju možete delovati istovremeno sa zonom želuca.
 4. Stres i napetost
  Stres i napetost odavno su postali naši svakodnevni saputnici. Masaža tačke povezane sa nervnim sistemom može nam pomoći sa ne umirimo i opustimo.
  Masažu je preporučljivo izvoditi zajedno sa masažom tačke odgovorne za glavu. Posle nekoliko minuta osetićete kako vas napetost napušta i pojavljuje se priliv energije.

 5. Menstrualni bolovi
  Postoji tačka delotvorna kod problema u maloj karlici. Masaža ovog dela daje mogućnost da se oslobodite neprijatnosti za vreme onih dana. Pritiskanje ove tačke može se koristiti u cilju prevencije.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE