Sedite u slanoj vodi dva puta dnevno po 20 minuta i nije potrebna operacija!

Sedite u slanoj vodi dva puta dnevno po 20 minuta i nije potrebna operacija!

Nije lako živeti sa bolnom pulsirajućom knedlom u sebi - ne možete sedeti, stajati, čak i odlazak u toalet pretvara se u agoniju. Ova neprijatna bolest, uzrokovana prekomernim pritiskom na vene u rektumu i karlici, može u velikoj meri da pokvari svaki dan vašeg života.

Upaljene, otečene vene pojavljuju se unutar anusa (unutrašnji hemoroidi) ili spolja (spoljni hemoroidi). Proliv, zatvor, trudnoća i gojaznost takođe povećavaju pritisak u ovom području i dovode do hemoroida. Prema nekim procenama proktologa, polovina ljudi u svetu starosti 50 i više godina pati od ove bolesti. Hemoroidi su čak ušli u istoriju kao „carska bolest“.

Phil Mason, autor Napoleonovih hemoroida i drugih manjih događaja koji su promenili istoriju, kaže: „Pre napada na Vaterlo, Napoleon je pretrpeo akutni napad hemoroida koji ga je sprečio da jaše na konju i zapoveda kretanjem trupa.“

Podli neprijatelj oslabio je zapovednički talenat francuskog cara i bitka kod Vaterloa je izgubljena. Ovaj neprijatelj su hemoroidi. Lukav je, sposoban za oštar napad, ali istovremeno kukavički i brzo nestaje ako znate njegove slabosti.

KAKO BRZO LEČITI HEMOROZE U KUĆNIM USLOVIMA

Da su carski lekari znali kako da brzo izleče hemoroide i primenili ove jednostavne metode, onda bismo najverovatnije već dugo živeli u Evropi koju je Napoleon ujedinio. Na kraju krajeva, na sreću, u većini slučajeva kućno lečenje može eliminisati ovu bolest.

 1. Tople sedalne kupke
  Topla voda koja prekriva zadnjicu i butine prijatno umiruje i ublažava grčeve. Napunite lavor i sedite u njega. Uradite to 2-3 puta dnevno po 15 minuta odmah nakon što ste ispraznili creva. Nakon postupka, morate pažljivo osušiti upaljeno područje peškirom.
 2. Primene glicerina i soli
  Soli epsoma ili magnezijum sulfat u kombinaciji sa glicerinom mogu pomoći u ublažavanju bolova, upala i sagorevanja. Pomešajte jednake količine glicerina i soli, a zatim nanesite zavoj od gaze sa ovom smesom na pogođeno područje. Ostavite da deluje oko 15-20 minuta. Ponovite ovaj postupak svakih 4-6 sati po potrebi. Ovu smešu možete dodati i u svoju sedalnu kupku.
 3. Koristite led
  Led za hemoroide se koristi prilično često. Nanošenjem ledene vreće na pogođeno područje možete smanjiti bol i otok za nekoliko minuta.
 4. Obični vazelin
  Ovaj stari narodni lek ublažava simptome hemoroida stvaranjem zaštitnog filma. Podmažite hemoroide vazelinom i nanesite meku krpu na vrh. Pokušajte da legnete i držite karlicu podignutu. Upotreba vazelina će smanjiti oticanje tkiva i ublažiti bol.
 5. Nosite pamučno donje rublje
  Pamučno donje rublje može sprečiti nakupljanje vlage i iritaciju hemoroida. Takođe treba da nosite široku odeću koja ne ograničava kretanje.
 6. Obavezan odmor
  Odmor u krevetu nekoliko dana značajno pomaže u ublažavanju upale i iritacije hemoroidnih vena. Spavanje na stomaku sa jastukom ispod butina smanjuje otok.
 7. Promenite svoje toaletne navike
  Nemojte trpeti, već idite u toalet čim osetite potrebu. Sedite na toaletu sa podignutim nogama, na primer, stavljajući kantu naopačke ispod nogu. To će proces učiniti mnogo bržim. Ne sedite dugo u toaletu! Ako ne želite da povećate protok krvi i oticanje vena na bolnom mestu, ustanite čim se posao završi. Vreme je da ljubitelji čitanja u toaletu prekinu ovu naviku.
 8. Oslobodite zatvor vlakana, vode i probiotika
  Jedite više hrane bogate dijetalnim vlaknima. Tu spadaju suve šljive, jabuke, šargarepa, grašak, brokoli, spanać, prokulice, mahunarke i ovsena kaša. Pronađite gotova biljna vlakna u prodavnicama i konzumirajte ih sa vodom. Jedenje jogurta je prvo oružje protiv zatvora. Obavezno pijte najmanje 2 litre vode tokom dana.
 9. Konjski kesten
  Preporuke u vezi sa upotrebom određenih lekova najbolje je dobiti od iskusnog lekara. Konjski kesten se dobro pokazao u lečenju hemoroida.
  Divlji kesten poboljšava mikrocirkulaciju krvi, kapilarni protok i vaskularni tonus, prema istraživanju objavljenom u časopisu Alternative Medicine Reviev. Koristite tinkturu cvetova kestena sa votkom i čajevima za kupke. U roku od dve nedelje, ozbiljni simptomi će se povući.

Flemingova mast sadrži ekstrakte kalendule, divljeg kestena, veštičjeg lešnika, mentola i cinkovog oksida. Zahvaljujući ovom sastavu, mast ublažava bol, zaustavlja krvarenje i ubija bakterije.

Zašto je tako važno znati o kućnim tretmanima hemoroida, čak i ako nikada niste imali simptome? Jer niko od toga nije imun - svi su u opasnosti, čak i francuski carevi. Simptomi hemoroida u većini slučajeva nestaju u roku od nekoliko dana, ali ako se ponove, potrebna je medicinska pomoć.

Preporučujemo vam da se odmah obratite lekaru ako su simptomi ozbiljni i traju i nakon kućnih tretmana. Složite se da bi bilo lepo zaštititi se na vreme od rizika od rektalnog krvarenja.

Molimo vas da komentarišete šta mislite o kućnim tretmanima ove bolesti. Da li znate da postoji prevencija hemoroida? Ako mislite da je vreme da prestanete da se stidite razgovora o ovoj bolesti, napišite komentar.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE