Šta će 1 kašičica kurkume dnevno učiniti vašem telu zaista je neverovatno!

Šta će 1 kašičica kurkume dnevno učiniti vašem telu zaista je neverovatno!

Gotovo svi znaju da kurkuma nije samo idealan začin za pilav, već i biološki aktivna supstanca! Kurkuma se koristi za prevenciju i lečenje dijabetesa, uz pomoć kurkume aktivno se gubi na težini, pa čak i povećavaju grudi, svakodnevno pijući šolju toplog mleka sa prstohvatom zlatnog začina.

Kurkuma sa mlekom je veoma korisna, ovo piće, koje se pije uveče, pomoći će u rešavanju digestivnih problema, obezbediće miran san tokom cele noći, ojačaće imunitet i brine se o smanjenju nivoa holesterola u krvi!

Dnevni magazin uvek čuva zdravlje svojih čitalaca, a danas smo pripremili materijal o tome kako pravilno koristiti čudotvorni začin. Samo 1 mesec sa prirodnim začinima u vašoj ishrani - i vaše telo će se dramatično promeniti...

LEČENJE KURKUMOM

Kada dodate kurkumu u hranu, uvek dodajte i prstohvat crnog bibera! Biber će vam pomoći da u potpunosti apsorbuje kurkumin, telo će maksimalno koristiti ovaj lekoviti resurs.
Uzmajte kurkumu mesec dana kako biste detoksifikovali telo. Posebno je korisno raditi ovaj postupak na proleće!

Jedite pola kašičice začina ujutru na prazan stomak sa vodom. Posle toga, pokušajte da ne jedete 15 minuta.

Ako imate i najmanji nagoveštaj anemije, uzmite kurkumu sa medom. Ovo će nadoknaditi nedostatak gvožđa u telu!

Takođe, ukoliko će vam biti lakše, kurkumu samu ili sa medom, možete pomešati u čaši vode kako bi je lakše popili svakog dana.

Za lečenje kurkume postoje kontraindikacije: ne preporučuje se uzimanje začina uz pogoršanje peptične čirne bolesti, sa bubrežnim oboljenjima sa akutnim tokom bolesti.

Kurkumu ne treba davati deci mlađoj od 2 godine i sa oprezom - deci mlađoj od 5 godina Trudnice i dojilje mogu sebi priuštiti kurkumu u vrlo malim dozama i retko.

Da biste isprobali moćan lek za sebe, morate da se potrudite i samo isprobate jutarnju šemu uzimanja čarobnog začina. Želimo vama i vašim prijateljima najbolje zdravlje, obavestite ih o ovom korisnom članku!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE