Stavila je noge u posudu sa mlekom - fantastičan rezultat!

Stavila je noge u posudu sa mlekom - fantastičan rezultat!

Postoji mišljenje da je vredno brinuti o nogama samo leti, kada nosimo otvorene cipele. Ali ovo nije ništa više od zablude, jer bi pedikir trebalo da rade i žene i muškarci u bilo koje doba godine. Zapamtite, zdravlje nogu zavisi od toga!

U jesen i zimi, stopalima je potrebna još veća briga, jer pate od debelih čarapa i toplih cipela. Stoga su povećane šanse za razvoj bolesti nogu. Ne presvlače se svi prilikom ulaska u sobu. Tople jesensko-zimske čizme postaju instrument mučenja, a osip i iritacija pojavljuju se na nežnoj koži stopala.

Da biste održali stopala zdravima, predlažemo vam da koristite jednostavan recept za pedikir kod kuće. Efekat ovog postupka dugo će trajati!

KUĆNI PEDIKIR

  • velika posuda
  • mleko
  • soda
  • voda

KAKO DO MLEČNOG PEDIKIRA

  1. Prvo operite stopala, podrežite nokte i uklonite lak. Nokti na nogama moraju se redovno obrezivati. Poželjno je da ih ne isečete vrlo kratko i da uglove noktiju ne zaoblite.
  2. U veliku posudu sipajte nekoliko čaša toplog mleka. Stavite noge u posudu tako da ih tečnost potpuno pokrije. Ako nema dovoljno mleka, možete dodati malo tople vode. Mlečna kiselina veoma blagotvorno deluje na kožu, omekšava je i vlaži. Namočite noge neko vreme u mleku da omekšaju kožu.
  3. U posudu dodajte malo sode bikarbone i rukama masirajte stopala. Soda bikarbona će delovati kao prirodni piling za uklanjanje mrtvih ostataka kože. Mleko će vam pomoći da se rešite žuljeva i zaraste pukotine. Nije ni čudo što je i sama Kleopatra koristila ovaj proizvod za svoje recepte lepote!
  4. Nakon postupka, isperite noge vodom i osušite mekim peškirom.

I zapamtite da je briga o nogama jednako važna kao i drugi delovi tela. Volite sebe i svoje telo, tada ćete biti zdravi i lepi dugi niz godina. Podelite ovaj recept sa svojim prijateljima, jer će biti koristan svima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!