Tajne upotrebe kora od banane! Priroda deli njeno bogatstvo

Tajne upotrebe kora od banane! Priroda deli njeno bogatstvo

Poput narandžine kore, i kore od banane su vrlo zdrave. Antioksidanti, minerali i vitamini sadržani u njoj aktivno se bore protiv različitih bolesti. Uz pomoć ovog članka možete videti koliko je jednostavna kora od banane korisna u svakodnevnom životu!

KORA OD BANANE U KUHINJI

Voda će biti čistija kada koristite kore od banane. Ova prirodna sirovina je vrlo pogodna za prečišćavanje vode, jer upija olovo i bakar, proizvodeći efikasno čišćenje barijera.

KORA OD BANANE ZA KOŽU

  1. Da biste smirili nadraženu kožu i ublažili svrab, jednostavno nanesite koru od banane na problematično područje. Modrice takođe savršeno zarastaju zahvaljujući ovom postupku.
  2. Kora od banane je lek protiv bradavica! Nanesite komad kore na bradavicu svako veče pred spavanje, zalepite flasterom, i u roku od nedelju dana bradavice će nestati bez traga.
  3. Abrazije i ogrebotine trenutno zarastaju umirujućim supstancama od kore banane. Samo nanesite unutrašnji deo na ogrebotinu.
  4. Ako imate trn, kora će vam takođe pomoći da se rešite problema, stimulisaće oslobađanje stranog tela iz kože i dezinfikovati ranu.
  5. Za problematičnu kožu lica takođe je odlična upotreba kore od banane. Trljajući kožu preko noći pilingom, odmah ćete osetiti smanjenje upale, a lice će vam izgledati sveže i zategnuto.
  6. Banane imaju magična svojstva smanjenja suvoće kože i ublažavanja svraba, zbog čega pomažu čak i kod problema poput psorijaze. Za opekotine je takođe veoma korisno naneti koru od banane na oštećeno mesto.
  7. Redovnim nanošenjem kora od banane na čelo izgladićete bore i smanjiti pore na licu. Čini se čudno, ali takav piling zavoj takođe se dobro nosi sa glavoboljom, zasićujući vas hranjivim sastojcima kroz kožu, probajte i uverite se!
  8. Izbeljivanjem zuba pomoću kore od banane, odmah ćete primetiti rezultate. Ovo je efikasan proizvod koji ne šteti gleđi. Unutrašnjim delom kore istrljati zube, zatim ih oprati pastom i vodom.

KORA OD BANANE JE NEIZOSTAVNA PRILIKOM ČIŠĆENJA KUĆE

jer može da zameni lak za nameštaj, sjajno brišući prljavštinu i dajući sjaj raznim površinama. Da biste oplemenili svoje omiljene sobne biljke, koristite kore banane kao kompost - biljke će brže rasti i sijati zdravljem.

Ne zaboravite da sa svojim prijateljima podelite ove informacije o izuzetnim blagodetima kore od banane!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE