Tinkturom propolisa ublažite žgaravicu i bolove u želucu

Tinkturom propolisa ublažite žgaravicu i bolove u želucu

Nisu se bez razloga ljudi pčelarstvom bavili hiljadama godina. Zahvaljujući ovim divnim insektima saznali smo šta su med, vosak, polen, kraljevsko mleko i, naravno, propolis. Svaka od ovih supstanci ima puno primena i svaka je dobra u pogledu korisnosti.

Danas će vam uredništvo "Dnevnog Magazina" reći o nekim korisnim svojstvima propolisa (pčelinji lepak) i reći vam kako pravilno uzimati tinkturu propolisa kako biste uklonili neprijatne probleme sa stomakom i crevima.

KAKO UZIMATI TINKTURU PROPOLISA

Propolis je lepljiva supstanca koju pčele proizvode za rešavanje različitih kućnih zadataka. Ako se u košnici stvori praznina, tada pčele neće patiti od hladnoće, već će je jednostavno zatvoriti propolisom. Ako se u košnici nalazi neki strani predmet, pčele će ga okružiti slojem propolisa, a životni prostor će ostati sterilni.

Ne kaže se džabe za propolis da je prirodni antibiotik. Naučnici nikada nisu uspeli da pronađu bakterije koje bi preživele u dodiru sa propolisom. Ova supstanca takođe uništava viruse i gljivice. Nije iznenađujuće što je propolis zauzeo važno mesto ne samo u tradicionalnoj medicini.

KAKO KORISTITI PROPOLIS ZA LEČENJE ŽELUCA

  1. Sa čirom
    Razblažite 30-50 kapi (pojedinačno) 20% tinkture propolisa čašom toplog mleka. Uzimajte ovaj lek tri puta dnevno pre svakog obroka. Već u prvim danima primetna su poboljšanja: kiselost se vraća u normalu, ređe mučnina, bol se smanjuje.
    Ako nemate tinkturu, možete se lečiti i čvrstim propolisom. Da biste to uradili, uzmite 20 g propolisa i napunite čašom alkohola. Stavite ga na tamno mesto. Ne zaboravite da tečnost u flaši promućkate nekoliko puta dnevno. Tinkturu procedite i uzimajte pre obroka.
  2. Sa gastritisom
    Razblažite 30-40 kapi 30% tinkture propolisa čašom ključale vode ili toplog mleka. Pijte mesečno po 10 kapi tri puta dnevno sat vremena pre obroka. Poboljšanja su vidljiva već u drugoj nedelji.
    Takođe možete pripremiti biljnu tinkturu. Da biste to uradili, uzmite po 1 kašiku plodova koromača, nane, cvetova lipe i korena sladića. Sve pomešajte i sipajte 3 šolje ključale vode. Stavite smesu na šporet, pustite da proključa i dinstajte oko 20 minuta na laganoj vatri. Pustite da se ohladi, a zatim dodajte 3 kašike meda i 20-30 kapi ekstrakta propolisa. Pijte pola čaše ove biljne tinkture svakog dana sat vremena pre obroka.
  3. Sa gastroduodenitisom
    Zapaljenske bolesti duodenuma i želuca leče se istim lekovima od propolisa kao i za gastritis. Takođe, lekari preporučuju jedenje kašičice meda od propolisa ujutru i uveče, a preporučeno trajanje takvog tretmana je oko 1-2 meseca.
    Takođe, za gastroduodenitis preporučuje se sledeća smesa oraha i propolisa: 10 g zgnječenih zrna oraha preliti čašom mleka, dovesti do ključanja i procediti. Dodajte 1 kašičicu u već proceđeno mleko, med i 10 kapi tinkture propolisa. Dobijena smesa će trajati jedan dan. Samo pijte pre svakog obroka. Već u prvim danima primetan je isceliteljski efekat.

Pre početka lečenja, važno je konsultovati se sa lekarom radi individualnih kontraindikacija ili alergija.

Koje pčelinje proizvode koristite za lečenje? Recite nam u komentarima.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE