Tradicionalna kineska medicina lečenja bilo koje bolesti

Tradicionalna kineska medicina lečenja bilo koje bolesti

Razvoj tehnologije je, naravno, dobar. Život nam postaje lakši i ugodniji. Ali, koristeći tehnologiju, malo se krećemo, fizička aktivnost se smanjuje. Zdravlje pati od ovoga. Rezultat je nemoć i bolest.

Kineski lekari znaju kako se izvući iz ove situacije. Oni tvrde da osoba treba da nadgleda prohodnost meridijana ili, drugim rečima, kanala, da bi bila zdrava. A za ovo je dovoljno napraviti jednostavno zagrevanje. Svaki kanal je odgovoran za snabdevanje krvi pojedinačnog organa ili sistema. Kada s njim nema problema, osećamo se dobro.

TRADICIONALNA KINESKA MEDICINA

Tradicionalna kineska medicina je skladište svetog znanja pozajmljenog od taoističkih pustinjaka pre više hiljada godina. Prema ovoj teoriji, ljudsko telo je mikrokosmos, unutar kojeg protiču tokovi energija. Unutrašnja energija - ki - u telu se kreće duž kanala koji čine sistem.

Kanalima je najlakše upravljati rukama. Postavljaju se prema sledećoj šemi.

Palac - odgovoran za plućni kanal

Kažiprst - debelo crevo

Srednji prst - perikardijalni kanal

Domali prst - trostruki grejač

Mali prst - kanal srca

Zadnji deo dlanova - kanal leđa i kičme

Radeći rukama možete uticati na celo telo. Pozivamo vas da isprobate nekoliko metoda samopomoći koje koristi kineska medicina.

Ako imate problema sa vratnom kičmom i srcem, ispružite ruke napred, zamišljajući da u svakoj držite čašu vode. Zatim ih rotirajte prema unutra. Ali ne bezumno, već osluškujući senzacije u telu i u zglobovima. Uradite to 150 puta. Zatim isti broj puta rotirajte oba zgloba prema spolja.

Ovu vežbu treba ponavljati svakodnevno. Izgleda jednostavno, ali vrlo moćno. Samo probajte. Neće vam škoditi.

Takođe možete dodirnuti tačku odmah iznad unutrašnjeg nabora lakta. Takođe 150 puta. Kineska medicina zahteva ponavljanje i koncentraciju.

Šta učiniti ako su vam leđa utrnula? Kucnite zadnji deo dlanova. Sve u telu je međusobno povezano. Delujete na jednoj od njegovih tačaka, a iz nje signali idu u organe povezane sa njom. Dakle, uklanjaju se bolesti unutrašnjih organa.

Nemoguće je direktno dodirnuti organe. Ali ako znate tajne i tačke uticaja, onda to nije neophodno. Neka se hirurzi odmore.

Veoma je korisno raditi sa nogama. Na unutrašnjoj i spoljnoj strani nogu nalaze se tri meridijana koja su povezana sa radom žučne kese, želuca, bešike, jetre, slezine, bubrega.

Kako poboljšati cirkulaciju krvi u nogama? Sedite sa malo podignutim nogama i rotirajte članke, prvo ulevo, a zatim udesno. 150 puta u svakom pravcu.

Rotacije su ključne za kompleks dugovečnosti. Redovno vežbajte kako biste pratili promene u blagostanju. Čekamo vaše komentare u komentarima.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE