Urme su najukusniji lek: 10 dobrih razloga da ih jedete svakog dana

Urme su najukusniji lek: 10 dobrih razloga da ih jedete svakog dana

Većina nas je probala urme. Za stanovnike severnih zemalja, ovo voće je, pre svega, egzotičan i ukusan delikates. Ali u zemljama u kojima rastu, smatraju se „hlebom pustinje“, pa čak i lekom.

Plodovi urme produžavaju život. Urme su skladište ugljenih hidrata, a takođe su ispred većine voća po sadržaju aminokiselina. One sadrže veliku količinu bakra, kalcijuma, mangana, cinka, natrijuma. Takođe, ne zaboravite na sadržaj gvožđa, kalijuma, magnezijuma, fosfora, kadmijuma i drugih minerala. Sadrže i vitamine grupe A, B i vitamin C.

ZAŠTO SU URME TOLIKO ZDRAVE

Urme jačaju srce, jetru i bubrege. Jedite samo tri urme ujutru i rešićete se problema povezanih sa bolestima ovih organa. Ovo voće se koristi za jačanje imuniteta i borbu protiv različitih infekcija. Preporučuju se za ljude sa visokim krvnim pritiskom i koji pate od respiratornih bolesti. Urme pomažu u borbi protiv raka. Naučnici su dokazali da sušene urme povećavaju efikasnost mozga 5 puta! Za muškarce je ovo voće takođe veoma korisno, sposobno je da poveća potenciju.

Lekari preporučuju jedenje urmi tokom trudnoće i dojenja. Konzumacija ovog voća podstiče proizvodnju mleka u ženskom telu. A takođe obogaćuju majčino mleko vitaminima.

Urme sadrže puno fruktoze, glukoze i holesterola. Ali neki stručnjaci i dalje ne preporučuju korišćenje urmi za pacijente sa dijabetesom melitusom i za probavne probleme, pa je bolje da se posavetuju sa svojim lekarom. Takođe se ne preporučuje istovremeno konzumiranje i ugljenohidratne i kisele hrane. Na primer, ne jedite grejpfrut ili limun sa urmama.

Oni koji su na dijeti moraju znati da 100 g urmi sadrži oko 300 kcal. Ali postoji i plus - one brzo utažuju glad.

Urme su pravo skladište vitamina i minerala. Konzumirajte nekoliko dnevno, ako nema kontraindikacija, i osećaćete se sjajno.

Podelite informacije o zdravstvenim prednostima datuma sa svojim prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE