Zašto je potrebno redovno piti čaj od suvog grožđa

Zašto je potrebno redovno piti čaj od suvog grožđa

Jedan od glavnih organa u ljudskom telu je jetra. Ona obavlja ceo niz različitih funkcija odgovornih za normalno funkcionisanje organizma. Ovaj organ učestvuje u procesima varenja, krvotoka i metabolizma. Zbog svega ovoga neophodno je brinuti o zdravlju jetre i zaštiti je od oštećenja i čistiti je od toksina.

Postoji veliki broj sredstava za čišćenje jetre, među kojima su i mnogi farmakološki preparati. Ipak, mnogi od njih imaju neželjena dejstva. Danas redakcija „Dnevnog Magazina“ želi da vam kaže kako da očistite jetru od toksina pomoću prirodnih proizvoda, tačnije pomoću vode i suvog grožđa.

Zbog čega je korisno suvo grožđe?

Šaka grožđica ujutru čisti organizam od lošeg holesterola i pozitivno utiče na zdravlje srca. Ovo suvo voće u sebi sadrži veliku količinu minerala i vitamina. Pored toga, suvo grožđe je jedan od najbogatijih izvora antioksidanasa.

Međutim, još veću korist imaćete od čaja od suvog grožđa. Prokuvane grožđice sadrže značajno manju količinu šećera nego samo suvo voće. Pijenjem prokuvanog grožđa samo 4 dana značajno ćete poboljšati rad organa za varenje i osetiti priliv energije.

Ovo je nezamenljivo sredstvo u borbi s nadutošću i bolnim varenjem. Kao posledica stimulacije lučenja želudačnog soka, hrana se bolje vari i organizam usvaja iz nje više hranljivih materija.

Ovaj čaj stimuliše biohemijske procese koji omogućavaju prečišćavanje krvi, a takođe utiču na jačanje imuniteta. Upotreba suvog grožđa i njegovog čaja je dobra prevencija različitih bolesti kardio-vaskularnog sistema i jetre.

Kako da pripremite čaj od suvog grožđa

  • 400 ml vode
  • 150 g suvog grožđa

Priprema:

  1. Temeljno operite suvo voće
  2. U čistu šerpu sipajte pripremljenu pijaću vodu i ostavite je da proključa
  3. Kada voda proključa, dodajte u šerpu oprano suvo grožđe i kuvajte ga na niskoj temperaturi oko 20 minuta
  4. Ostavite čaj da prenoći. Ujutru procedite i malo zagrejte pre upotrebe

Prilikom kupovine grožđa obratite pažnju na boju i strukturu. Grožđice ne bi trebalo da budu ni previše meke ni previše tvrde. Izbegavajte blistavo suvo voće i prednost dajte grožđu tamnijih tonova.

Pijte topao čaj 4 dana na prazan želudac 30 min pre jela. Program čišćenja možete ponavljati jednom mesečno. Prijatno će vas iznenaditi rešenje problema sa kožom i otocima na licu.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE