Zašto treba češće da radite masažu ruku

Zašto treba češće da radite masažu ruku

Dok mi trčimo za pomoć ka najbližoj apoteci, Korejci na svom telu pronalaze lek za bolesti i bukvalno se rukama spasavaju od glavobolje, kašlja, visokog krvnog pritiska, pa čak i srčanih oboljenja.

Način lečenja bez injekcija i tableta dostupan je svima i naziva se su-jok (u prevodu sa korejskog, su - ruka, jok - noga). A nisu je izmislili tibetanski monasi, već profesor Univerziteta u Seulu Park Jae Vu osamdesetih godina prošlog veka.

SU-JOCK TERAPIJA

Naravno, su-jok terapija se nije pojavila niotkuda. Upila je vekovno iskustvo kineske medicine i savremeno znanje o refleksoterapiji. Pristalice metode tvrde da na našim tabanima i rukama postoje biološki aktivne tačke koje odgovaraju unutrašnjim organima i delovima tela.

Tehnika terapije zasniva se na pronalaženju područja kože koja signaliziraju nelagodnost i delovanja na njih. Za stimulaciju tačkom možete koristiti improvizovana sredstva, na primer, šibicu ili olovku, ili možete “posaditi” seme.

Seme su živi biološki objekti sa sopstvenom energijom. Priključeni na bolnu tačku, oni upijaju energiju bolesti, dajući za uzvrat energiju zdravlja.

Tehnika nema kontraindikacije i neželjene efekte i u sprovođenju nema ništa komplikovano - dovoljno je jednom pokušati da bi se razumeo princip lokacije zona korespondencije. Zašto onda ne probati?

UČENJE UTICAJA NA TELO

 1. Jedan ili dva - glava ne boli.
  U slučaju glavobolje povucite falangu nokta palca (odgovara glavi) običnom apotekarskom gumicom i sačekajte nekoliko minuta. Kada gornji deo falange pocrveni, naglo pustite gumicu. Osetićete kao da vam je krv iscurila iz glave. Ako se to ne dogodi prvi put, ponavljajte proceduru 3-5 minuta dok se vaše stanje ne poboljša.
 2. Kako „izgovoriti“ zubobolju
  Tačke koje odgovaraju zubima nalaze se oko nokta na palcu. Stavite palac sa falangom nadole i zamislite da su nokat otvorena usta. Tada će gornja vilica odgovarati mestu na kojem raste nokat, a donja delu nokta koji sečemo.Tupom olovkom pronađite bolnu tačku u blizini nokta. Ako nakon 3-5 minuta masaže bol nestane, onda je tačka tačno pronađena. Na to stavite zrno prosa i prikačite ga flasterom da bi duže radilo.
 3. Curenje nosa
  Aktivne tačke na krajevima malog prsta, prstenjaka, srednjeg i kažiprsta pomoći će da se rešite curenja iz nosa. Pomoću flastera pričvrstite zrna heljde na vrhove ovih prstiju. Pritisak na njih s vremena na vreme pomoći će i ublažiti otok i omogućiti vam lakše disanje.
 4. Pritisnite i smršajte!
  Receptorska polja za gubitak težine su područje pupka, hipofize, usta, jednjaka, želuca i debelog creva. Centre možete stimulisati masažom (2-3 minuta dnevno), ali najpogodnije je pričvrstiti heljdu, jabuku ili bilo koja druga zrna na tačke.Vreme provedeno sa zrnima na dlanu varira od nekoliko sati do tri dana. Potrebno ih je menjati za nove jednom nedeljno. Pogodna su samo najbolja zrna: neoštećena i neproklijana.
  Su-jok vam takođe može pomoći da izgubite višak kilograma smanjenjem apetita. Da biste to uradili, savetuje se da temeljno masirate vrh malog prsta (sam njegov vrh) pre jela.
 5. Menstruacije bez problema
  Da biste menstruaciju učinili manje bolnom i rešili se neprijatnih simptoma koji ih ponekad prate, potražite tačke koje odgovaraju materici i jajnicima. Energično ih masirajte, a nakon nekoliko minuta bol i nelagodnost bi trebalo da nestanu.
 6. Masaža kod problema sa kolenom
  Kod problema sa kolenom, posebno kod starijih osoba, masirajte srednje zglobove prstenjaka i srednje prste. To su tačke korespondencije kolena, pri čemu desno koleno odgovara zglobu prstenjaka, a levo zglobu srednjeg prsta.

Su Jok terapija za hemoroide

Za izraženiji efekat na zglobovima srednjih ili prstiju prstenjaka, flasterom možete pričvrstiti seme šargarepe, crvene paprike ili paradajza.

Verovanje ili ignorisanje alternativne medicine je svačiji izbor. Naravno, su-jok vam neće moći pomoći kod nekih ozbiljnijih zdravstvenih problema, ali može poslužiti kao dobar dodatak uobičajenim metodama lečenja ili pomoći u situaciji kada nije moguće konsultovati lekara.

Masaža tačaka na rukama pomaže kod intenzivnog i čestog mentalnog stresa i jakog umora, ublažava stres i umor i pruža vam priliku da se opustite. Može se raditi kako na poslu, tako i u transportu, tim pre što ne treba puno vremena, a vraća vam snagu. 

Masažom jedne tačke na glavi možete se rešiti glavobolje. Saznajte kako OVDE.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE