Francuska pita od jabuka

Bilo da vam stižu gosti na koje ste zaboravili (desilo mi se više puta) ili vam se čisto prijeo neki kolač, imamo pravo rešenje za vas. Brza francuska pita od jabuka!

Dnevni magazin će vam pokazati kako lako spremiti ovaj divni kolač: ukoliko znate da pravite testo za palačinke i da iseckate jabuke na kriške - već ste spremni. Pa pogledajte:

Pita od jabuka

  • 300 ml mleka
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 100 g šećera
  • 2 velike jabuke
  • 2 jaja
  • cimet i vanila po ukusu

Brza pita od jabuka

  1. Prvo pripremite testo. To je lako. Prvo pomešajte brašno, šećer i vanilu, pa umutite jaja i mešajte dok ne postane glatko. Sada sipajte mleko (usput možete da koristite i kremu sa niskim sadržajem masti) i promešajte. Testo je spremno.
  2. Izaberite lepšu posudu. Keramika, staklo, emajlirano posuđe - je sasvim uredu. Podmažite ga maslacem i položite jabuke, koje pre toga moraju biti isečene na male kriške. Pospite ih cimetom i po želji šećerom. Sve napunite gotovim testom.
  3. Stavite buduću pitu u rernu! Rernu pre toga zagrejte na 190-200 stepeni. Pita od jabuka treba da se peče oko 45 minuta. Gotovo!


Extra savet:

Tokom pečenja, kolač se može podići, a onda, kada počne da se hladi, sleći će se. To je normalno. Treba ga služiti toplo, uz čaj ili kafu.

Brza pita od jabuka je užitak! Napišite u komentarima kako vam je uspela, biće nam korisno da to saznamo. Evo lepog recepta kako napraviti pravu, domaću štrudlu. Prijatno i hvala vam što ste ostali sa nama!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE