Dnevni magazin će vam pokazati kako lako spremiti ovaj divni kolač: ukoliko znate da pravite testo za palačinke i da iseckate jabuke na kriške - već ste spremni. Pa pogledajte:
Pita od jabuka
- 300 ml mleka
- 200 g pšeničnog brašna
- 100 g šećera
- 2 velike jabuke
- 2 jaja
- cimet i vanila po ukusu
Brza pita od jabuka
- Prvo pripremite testo. To je lako. Prvo pomešajte brašno, šećer i vanilu, pa umutite jaja i mešajte dok ne postane glatko. Sada sipajte mleko (usput možete da koristite i kremu sa niskim sadržajem masti) i promešajte. Testo je spremno.
- Izaberite lepšu posudu. Keramika, staklo, emajlirano posuđe - je sasvim uredu. Podmažite ga maslacem i položite jabuke, koje pre toga moraju biti isečene na male kriške. Pospite ih cimetom i po želji šećerom. Sve napunite gotovim testom.
- Stavite buduću pitu u rernu! Rernu pre toga zagrejte na 190-200 stepeni. Pita od jabuka treba da se peče oko 45 minuta. Gotovo!
Extra savet:
Tokom pečenja, kolač se može podići, a onda, kada počne da se hladi, sleći će se. To je normalno. Treba ga služiti toplo, uz čaj ili kafu.
Brza pita od jabuka je užitak! Napišite u komentarima kako vam je uspela, biće nam korisno da to saznamo. Evo lepog recepta kako napraviti pravu, domaću štrudlu. Prijatno i hvala vam što ste ostali sa nama!