Jodna mreža: Evo šta ćete dobiti ako je nanesete na pete!

Jodna mreža: Evo šta ćete dobiti ako je nanesete na pete!

Jodna mreža naneta na stopala poboljšava cirkulaciju krvi, a to vam omogućava da se rešite otoka nogu, što je posebno važno za one koji moraju dugo da stoje ili hodaju.

Imajte na umu da jod takođe povećava telesnu temperaturu. Zbog toga, u slučaju prehlade, ako nije moguće napariti noge, noću treba naneti jodnu mrežu na pete, a odozgo obuti tople čarape.

Pored toga, kroz ovaj postupak možete naučiti o nivou joda u telu. Ako do jutra mreža nestane bez traga, onda morate jesti više morskih plodova i druge hrane koja sadrži jod. Ovde detaljno pročitajte kako proveriti nivo joda u telu.

KAKO NAPRAVITI JODNU MREŽU

Pre nego što napravite jodnu mrežu, preporučljivo je da se uverite da niste alergični na jod. Da biste to uradili, nacrtajte malu traku joda na unutrašnjoj strani zgloba i sačekajte 15-30 minuta. Ako za ovo vreme nema bolnih senzacija i nema crvenila, onda je sve u redu i možete preći na sledeći korak.

Jod ni u kom slučaju ne smete nanositi u velikim količinama, jer u suprotnom možete da se opečete. Pomoću štapića za uši nacrtajte mrežu na stopalima veličine kvadrata oko 1cm x 1cm.

I zapamtite, bez obzira koliko je efikasna ova metoda, ni nju ne treba zloupotrebljavati. Lekari preporučuju primenu jodne mreže ne više od 3-4 puta nedeljno.

Eto koliku korist može doneti postupak nanošenja jodne mreže na stopala!

Obavestite svoje prijatelje o ovoj neverovatnoj metodi, biće im korisno znati ove informacije.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE