Beograd 60-ih godina: Nekad je bio ispred svih svetskih metropola, a sad....

Beograd 60-ih godina: Nekad je bio ispred svih svetskih metropola, a sad....

Galerija fotografija starog Beograda iz šezdesetih godina. 

Komentari čitalaca:

"Onaj prepoznatljivi duh Beograda ne postoji. Ulice i trgovi ispunjeni su prazninom praznine. A to mnogo zveču i mnogo boli, one koji pamte Beograd, kada je čuvao osmeh za svaku dobronamernu i kreativnu dušu."

Pogledajte galeriju fotografija Beograda 60-ih godina:

"Kakav god je bio socijalizam, bilo je važno školstvo, zdravstvi i kultura. Otuda i moda i osećaj za lepo. Nije postojala sloboda političkog delovanja, ali društvo nije bilo pohlepno i težilo se ka socijalnoj pravdi."

"Šezdesete (i kasne pedesete) su posvuda bile vrlo inspirativne. Moda, muzika, slikarstvo, francuski i talijanski filmovi."

"Kako je mladost lepa, Svi vole da se vrate u proslost, jer proslost dozivljavaju kao jedinu sigurnu, ulepsanu, predivnu,, ah, kakva divna proslost."

Komentari čitalaca:

"Nekada je Beograd bio centar ovog dela evrope. Imao si sve. Zapad na istoku. Moda, muzika, kultura... Sve se moglo videti. Postojao je urbanisticki plan. Devedesetih je poceo sunovrat. Danas je Beograd daleko od metropole. Kic, sund, prostakluk, ponor jednog drustva."

"Taj duh i taj stepen opuštenosti života u metropoli je krenuo da se gasi krajem 70 tih. Beograd je pojeo sam sebe, šireći se i spajajući sa okolnim selima i preuzimanjem gradske vlasti, od ljudi koji su ga sanjali otvorenih očiju uz svoja stada i njive."


Koji je tvoj komentar?Slike preuzete sa twittera.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE