7 popularnih metoda koje će vam pomoći da se rešite herpesa!

7 popularnih metoda koje će vam pomoći da se rešite herpesa!

Herpes je jedna od najpodmuklijih bolesti. Pa čak i ako je ova bolest blaga i zabrinjava vas samo jednom u šest meseci, uopšte nije prijatna.

Posebno je dosadan karakterističan osip na usnama, koji ne samo da vas jako svrbi, već i izgleda odvratno, prisiljavajući vas da se nekoliko dana skrivate od znatiželjnih pogleda.

"Dnevni Magazin" će vam reći o sedam alternativnih metoda koje će vam pomoći da se otarasite manifestacija herpesne infekcije za samo jedan dan!

NARODNI LEKOVI PROTIV HERPES

 1. Mleko
  Namočite pamučnu vatu mlekom sa 1,5% masti i nanesite ga na pogođeno područje herpesom (ako nemate mleko potrebnog sadržaja masti, možete koristiti bilo koji %). Ne perite i ne jedite dok se mleko samo ne osuši. Ponovite ovaj postupak svaka 2-3 sata i ružni mehurići bi trebalo da nestanu do večeri.
 2. Sladić
  Koren sladića, odličan je lek za herpes. Sameljite ga u prah, dodajte prokuvanu vodu da napravite kašastu masu i nanesite je direktno na osip. Najbolje je ovaj postupak uraditi pre spavanja i tek ujutru isprati ostatke sladića sa lica.
 3. Vodonik peroksid
  Ako su plikovi već iskočili na usni, najbolje je da ih kauterizujete vodonik-peroksidom. Učinite to svaka 2-3 sata, a do večeri vaše lice će ponovo biti čisto.
 4. Beli luk
  Beli luk je takođe odličan za herpes. Iscedite jedan čen luka (pomoću prese za beli luk) i nanesite kašu na bolno mesto. Ova metoda je pogodna samo za kućno lečenje, ali je izuzetno efikasna!
 5. Esencijalno ulje mente
  Za razliku od belog luka, esencijalno ulje mente (nane) ne samo da odlično leči herpetični osip, već i odlično miriše. Tako da ga možete bezbedno koristiti čak i van kuće, nanoseći ga na upaljenu površinu kože tri puta dnevno. Verujem da je ovo najbolji lek za herpes na usnama!
 6. Aloja
  Takođe, sok od aloje je odličan u borbi protiv herpesa. Namažite alojom bolno mesto svaka 2 sata.
 7. Led
  Da li vam je led ikada pa na pamet? Nije ali u stvari, led je odličan za prve simptome herpesa. Čim osetite da su vam usne natečene, nanesite na njih komad leda. Ublažiće otok i usporiti razvoj bolesti, pomažući tako telu da se brzo nosi sa infekcijom.

Znajući ove jednostavne savete, više nećete brinuti o svom izgledu tokom pogoršanja herpetične infekcije: otkrili smo tajnu kako lečiti herpes kod kuće.

Podelite ove narodne metode sa svojim prijateljima, oni će vam biti zahvalni!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE