Skinite nekoliko cm sa stomaka, brzo i lako

Skinite nekoliko cm sa stomaka, brzo i lako

Što se tiče veličine stomaka, tada je važan svaki centimetar. Ali postoji niz navika, rešavajući se kojih lako možete ukloniti dodatne centimetre sa stomaka.

Razlozi mogu biti vrlo različiti: višak vazduha u digestivnom traktu, previše vode ili vaša omiljena brza hrana. Bez obzira na to, moći ćete da smanjite veličinu stomaka ili barem uklonite osećaj nadutosti.

KAKO SMANJITI STOMAK

 1. Prestanite da jedete prebrzo.
  Ako hranu loše žvaćete i brzo je progutate, velika je šansa da će vazduh ući u vaš probavni trakt, a to povećava veličinu stomaka.
  Ovaj vazduh će vam doneti mnogo neprijatnosti i osetićete snažnu nadutost. Osim toga, hrana će se probavljati mnogo sporije.
 2. Ne preterujte sa gaziranim pićima.
  Da, ukusno je i teško je zamisliti život bez nje. Ali svi ovi mehurići takođe uzrokuju nadimanje. A dijetalna soda je još gora.
  Stomak ne probavlja veštačka zaslađivača u ovom napitku i čini stomak većim. Smanjite sodu ili je pijte preko leda.
 3. Eliminišite pakovanu hranu.
  Hrana poput konzervirane hrane, žitarica, čipsa i začina može sadržavati velike količine natrijuma, što nije naročito dobro za vašu probavu i celokupno zdravlje.
  U svoju ishranu uvrstite sveže voće, žitarice i povrće koje imaju prirodno malo natrijuma.
 4. Prestanite da jedete pre spavanja.
  Ako jedete neposredno pre spavanja, hrana će se probavljati mnogo sporije, a ujutro ćete osećati težinu u stomaku. Prestanite da jedete hranu najmanje 4 sata pre spavanja.
  Pratite reakciju svog tela na hranu.
 5. Alergije ili netolerancije na određenu hranu mogu izazvati nadimanje. Na primer, netolerancija na laktozu je opterećena takvom posledicom.

Rešite se ovih navika da biste skinuli višak centimetara sa stomaka. Radeći ovo, osetićete lakoću i prestati da osećate nelagodnost u stomaku.

Obavestite svoje prijatelje o ovim savetima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE