10 neobičnih svojstava meda za koja niste znali!

10 neobičnih svojstava meda za koja niste znali!

Da li mislite da je med dobar samo za mazanje na hleb ili pečenje kolača? Bićete vrlo iznenađeni kada saznate 10 neobičnih svojstava ovog proizvoda.

Ispostavlja se da može zaceliti rane i bubuljice, navlažiti suvu kožu, sprečiti kardiovaskularne bolesti, izlečiti upalu grla i još mnogo toga!

LEKOVITOSTI MEDA

  1. Male rane ili opekotine mogu se lečiti medom jer ubija infekciju i smanjuje upalu.
  2. Heljdin med bori se protiv jakog kašlja. Stavite kašiku ovog slatkog leka u usta pre spavanja i moći ćete mirno da spavate celu noć.
  3. Uprkos činjenici da je med veoma kaloričan, on takođe sadrži neverovatnu količinu hranljivih sastojaka, uključujući gvožđe, magnezijum, kalijum, cink, kalcijum. Dodavanjem meda u svakodnevnu ishranu postaćete zdraviji.
  4. Za suvu kožu ili perut korisno je praviti kupke koristeći med. Samo rastvorite malo meda u toploj vodi i nanesite smesu na željeno područje kože, ostavite da deluje neko vreme, a zatim temeljno isperite vodom.
  5. Američki naučnici nedavno su otkrili da med pomaže ljudima sa niskim nivoom belih krvnih zrnaca. Dve kašike dnevno mogu normalizovati ovu cifru.
  6. Kao maska za lice, med sprečava izbijanje akni. Sve je u vezi sa njegovim antiinflamatornim i antibakterijskim svojstvima. Možete naneti pamučni tampon sa medom na problematično mesto i ostaviti ga preko noći.
  7. Med sa cimetom smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, smanjuje holesterol i jača krvne sudove.
  8. Med je odličan prirodni izvor energije. Bez obzira da li se bavite sportom ili vodite aktivan životni stil, ovaj proizvod će vam pomoći da se uvek osećate energično.
  9. Mnogi tvrde da im med pomaže u suočavanju sa alergijama na polen. Teško je suditi koliko su ove tvrdnje tačne, ali pokušajte ako ste zainteresovani.
  10. Med pomaže telu da se brže nosi sa alkoholom. Dakle, ako hitno želite da smanjite procenat alkohola u krvi, znate šta treba da uradite!

Neverovatno je koliko koristi ima običan med! Podelite članak sa svojim prijateljima, neka i oni koriste ove savete!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE