HRANA ZA MOZAK: Poboljšajte pamćenje i koncentraciju sa ovih 10 superhrana!

HRANA ZA MOZAK: Poboljšajte pamćenje i koncentraciju sa ovih 10 superhrana!

Da li razmišljate šta da jedete da bi vam mozak bolje radio? Ova hrana će vam poboljšati zdravlje i pomoći vam da brže razmišljate.

Zahvaljujući korisnim masnim kiselinama i vitaminima, takva hrana je nezamenljiv izvor energije za mozak. Obavezno dodajte ovih 10 namirnica u svoju ishranu i videćete kako će se poboljšati pamćenje i koncentracija. Mnogo zavisi od hrane...

HRANA ZA MOZAK

 1. Seme bundeve
  Seme bundeve sadrži cink, koji pomaže u jačanju mentalne budnosti i pomaže vam u održavanju sjajne memorije.
 2. Orasi
  U poređenju sa svim ostalim orašastim plodovima, orasi sadrže najveću količinu vitamina E. Vitamin E štiti mozak od destruktivnih procesa i bolesti povezanih sa starenjem.
 3. Paradajz
  Jedite paradajz i zaštitite se od Alchajmerove bolesti. Paradajz je bogat likopenom, antioksidansom koji pomaže telu u borbi protiv slobodnih radikala.
 4. Kakao
  Tamna čokolada nije samo ukusna. Kakao poboljšava ljudske kognitivne sposobnosti i dobro utiče na rad srca. Što kardiovaskularni sistem bolje funkcioniše, mozak je više zasićen korisnim supstancama, primajući ih zajedno sa protokom krvi.
 5. Masna riba
  Crvena riba, skuša, tunjevina i sardine su ribe koje treba jesti barem povremeno. Zasićene omega-3 masti koje su prisutne u ovoj ribi vrlo pozitivno deluju na mozak i održavaju ga mladim i aktivnim.
 6. Proizvodi od celog zrna
  Celovite žitarice pomažu vam da održavate ravnotežu šećera u krvi na istom nivou. Ovo će zaštititi vaš mozak od nutritivnih nedostataka - hrana od celovitih žitarica moćan je dugotrajan energetski resurs.
 7. Brokoli
  Vitamin K - ovo je vrsta vitamina prisutna u ovom zelenom povrću. Neophodan je čoveku za aktivne misaone procese.
 8. Zeleni čaj
  Katehin i teanin su antioksidanti koji se nalaze u zelenom čaju. Ove supstance stimulišu moždanu aktivnost, poboljšavaju koncentraciju i doprinose čovekovom snažnom stanju.
 9. Crna ribizla
  Crna ribizla sadrži vitamin C. Ovaj vitamin tonira celo telo i pomaže u stvaranju novih neuronskih veza u mozgu. Ako pušite, obavezno uvrstite u svoj meni dodatne izvore vitamina C, jer se tokom pušenja on nemilosrdno uništava.
 10. Plavi patlidžan
  Ko bi pomislio, ali i patlidžan je na ovoj listi! Sve zahvaljujući antocijaninima - antioksidantima, kojih ima puno u patlidžanima. Oni će vas spasiti od preranog razvoja multiple skleroze.

Da bi vam um bio čist i u starosti, promenite način ishrane odmah! Iznenadićete se kad vidite rezultat - vaš mozak će raditi mnogo bolje.

Energija koju će ova hrana dati mozgu transformisaće vas - biće više misli, brže ćete razmišljati, lakše se buditi i ostati vedri tokom celog dana.

Sećanje će se poboljšati, nove ideje će lako doći! Zar ne vredi paziti šta jedete?

Recite svima koliko su prave namirnice važne za uspešan mozak.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE