Jačajte kičmu! Ove vežbe mi je prepisao lekar, leđa me više ne muče

Jačajte kičmu! Ove vežbe mi je prepisao lekar, leđa me više ne muče

Svako ko vodi sedeći način života i puno sedi, upoznat je sa bolovima u kičmi. Takav bol može vas iznenada obuzeti i uništiti vam život. Mnogi su godinama patili od ovoga. Ali bol u kičmi ne može se tolerisati, mora se boriti sa tim. I danas će vam uredništvo "Dnevnog Magazina" reći tačno kako se to radi.

VEŽBE ZA JAČANJE KIČME

Ovo je kompletan ciklus, koji sadrži najefikasnije vežbe koje jačaju kičmu. Ova gimnastika za kičmu pomaže da se vežba svaki njen deo.

Uzimanje 10 minuta dnevno za vežbanje može vam pomoći da zaboravite na bolove u leđima. Na dnu možete pogledati i video snimak kako se pravilno izvode ove vežbe.

 1. Jačanje mišića donjeg dela leđa
  Početni položaj - ležeći na leđima, ruke u stranu, dlanovi prema dole. Iz ovog položaja polako i glatko odvijte levu butinu sve do desne. Ne podižite gornji deo tela sa poda. Držite se u ovom položaju 2-3 sekunde, vratite se u početni položaj. Ponovite isto na drugoj strani sa drugom nogom. Morate početi sa 1 setom 8 puta u svakom smeru. Možete postepeno povećavati broj ponavljanja.
  Ova vežba je samo dar za one koji pate od bolova u donjem delu leđa. Dobro jača uzdužne mišiće leđa.
 2. Jačanje bočnih mišića leđa
  Napravite drugu vežbu u istom položaju. Važno je osigurati da vam noge ne odlaze od poda tokom izvođenja. Dakle, stopala zajedno, ruke u stranu, dlanovi prema dole.
  Bez podizanja glave i ramena sa poda, pomerite obe noge ulevo, klizeći duž poda. Zadržite se u ovom položaju nekoliko sekundi, vratite se u početni položaj. Ponovite na drugu stranu. Kao i kod prethodne vežbe, uradite 1 set 8 puta u svakom smeru.
  Vežba pomaže u vežbanju bočnih mišića stomaka i donjeg dela leđa. To je neverovatno efikasno!
 3. Jačanje torakalnog regiona
  Lezite na leđa, noge razdvojene, noge u širini ramena, ruke prekrštene na grudima, dlanovi pokrivaju podlaktice. Iz ovog položaja napravite maksimalan nagib tela ulevo, bez podizanja tela sa poda. Trebali biste se dobro istegnuti, ali karlica i noge ne bi trebalo da se pomeraju. Broj ponavljanja je isti. Savršeno pomaže u rešavanju torakalne regije!
 4. Jačanje kosih mišića stomaka
  Lezite na levu stranu sa levom rukom ispruženom ispred sebe, dlanom prema dole. Povucite ispruženu desnu ruku i desnu nogu jednu prema drugoj, podižući ih istovremeno. Glavu gore, pogledajte ispred sebe. Držite se u ovom položaju 2-3 sekunde, vratite se u početni položaj. Ponovite 8 puta u svakom smeru.
  Pomaže u radu na kosim mišićima stomaka, što je veoma važno za zdravu kičmu.
 5. Protezanje
  Lezite na pod, ruke uz telo. Savijte noge, lagano povlačeći stopala do zadnjice što je bliže moguće. Zadržite se u ovom položaju i vratite se u početni položaj. Ponovite 12 puta.
 6. Jačanje čitavih leđa
  Stojeći uspravnih leđa, pogledajte ispred sebe. Polako napravite blago savijanje uspravnih leđa, spustite ruke i savijte kolena. Držite nagib 2-3 sekunde, glatko se vratite u početni položaj. Ponovite 8 puta.
 7. Poboljšanje fleksibilnosti kičme
  Ovo je joga asana. Pomaže u jačanju leđa i poboljšanju fleksibilnosti kičme. Početni položaj - ležeći na stomaku, raširenih ruku. Podignite gornji deo tela, savijajući leđa, oslanjajući se na podlaktice, gledajte napred. Držite se u ovom položaju, a zatim se pažljivo istegnite unazad da vidite plafon. Vratite se u početni položaj, ponovite 10 puta.

A u ovom videu, divan čovek će pokazati još 10 magičnih vežbi za kičmu.

Zdrava kičma je ključ za zdravlje celog organizma. A vežbanje je odličan način da poravnate kičmu i održite je u tonu. Gimnastika će vam vratiti pokretljivost i omogućiti vam da zaboravite šta su bolovi u leđima.

Da li imate neke posebne vežbe za kičmu koje su vam pomogle? Recite nam o tome u komentarima i ne zaboravite da ovaj članak podelite sa prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE