KAKO UBRZATI METABOLIZAM? 9 tajni buđenja ujutro: aktivirajte metabolizam za 30 minuta!

KAKO UBRZATI METABOLIZAM? 9 tajni buđenja ujutro: aktivirajte metabolizam za 30 minuta!

Metabolizam je metabolički proces u telu. Često je on taj koji igra ključnu ulogu u našem telu. Osoba sa brzim metabolizmom je po pravilu mršava, bez obzira da li jede kolače ili salate, ali oni koji imaju spor metabolizam imaju manje sreće...

Ne uznemiravajte se, jer se metabolički proces može kontrolisati. Danas će vam „Dnevni Magazin“ pokazati 9 načina za ubrzavanje metabolizma, nakon kojih ćete mnogo puta brže naterati telo da apsorbuje hranu i sagoreva kalorije. Bitno je učiniti ih sve zajedno.

KAKO UBRZATI METABOLIZAM

 1. Pijte toplu limunsku vodu
  Ako ste se tek probudili i niste odlučili šta da radite, popijte malo vode. Sa limunom. Ispijanje čaše tople vode sa limunovim sokom očistiće creva i pokrenuti metabolički proces.
  Iscedite sok od kriške limuna u čašu tople vode. (Dodajte 1 kašičicu meda po želji.)
 2. Probudite se 30 minuta ranije
  Ako je rano ustajanje pravi izazov za vas, pokušajte to ispraviti. Steknite naviku da alarm podesite 30 minuta ranije od uobičajenog vremena buđenja. Rano buđenje nam je svojstveno samoj prirodi, zbog čega je toliko važno za metabolizam da sinhronizuje biološki sat sa realnim vremenom.
 3. Skočite
  Nakon buđenja skočite! Sa ili bez konopca, 5 minuta skakanja na mestu učiniće da limfa brže cirkuliše telom, oslobađajući ga od toksina nakupljenih preko noći.
 4. Ispružitite se
  Jutarnje istezanje je veoma važno za sve mišićne grupe, zglobove i kičmu. To možete učiniti odmah pored kreveta nakon skoka. Savršeno okrepljuje i ne zahteva puno vremena: dovoljno je 5 minuta!
 5. Čučnuti
  Da biste ubrzali metabolizam nakon istezanja, biće dovoljno 10-20 čučnjeva. Posle takvog svakodnevnog jutarnjeg zagrevanja, zdravstveno stanje se znatno poboljšava.
 6. Jedite 2 jaja
  Dva kuvana jaja čine čuda. Jaja su bogata vitaminima i proteinima. Uz ovaj proizvod uzmite ovsenu kašu ili salatu - herojski doručak je spreman!
 7. Popijte šolju zelenog čaja
  Zeleni čaj je bogat antioksidantima i supstancama koje pojačavaju metabolizam. Nakon snažnog buđenja, potreba za kafom nestaje, ali čaj će biti izvrsno rešenje. Takođe, neće biti suvišno piti zeleni čaj tokom celog dana.
 8. Ponesite nešto za jelo sa sobom
  Duge pauze između obroka negativno utiču na metabolizam. Ponesite nešto za jelo pre ručka: suve kajsije, orasi, hleb bez kvasca ili jabuka.
 9. Ne zaboravite na vodu
  Voda je ključni element u pravilnom funkcionisanju svih telesnih sistema. Stručnjaci kažu da onog trenutka kada čovek oseti žeđ, njegovo telo je već dehidrirano. Zbog toga treba redovno da popunjavate rezerve vode.
  Pokušajte da vam flaša vode bude uvek pri ruci. Vrlo brzo će vam voda postati navika i sigurno ćete doživeti pozitivne promene.

Započnite svako jutro poštujući ova jednostavna pravila, a pitanje gubitka kilograma uskoro će nestati sa vašeg dnevnog reda. Metabolizam će se neverovatno ubrzati! Ne zaboravite da o tome kažete svojim prijateljima.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE