„Nikada ne kupujte ove slatkiše za svoju decu! Sadrže ulje i uzrokuju rak..."

„Nikada ne kupujte ove slatkiše za svoju decu! Sadrže ulje i uzrokuju rak..."

Prošle godine rak je otkriven kod više od milion i po ljudi na Zemlji. Bolesti karcinoma su najnerešivije na planeti. A najgore je što i deca boluju od raka. A broj osakaćenih dečjih života svakoga zastrašuje.

Do sada borba naučnika protiv raka nije dala posebne rezultate, ali je prikupljeno puno znanja o prevenciji bolesti.

Medicina je već prikupila solidnu količinu podataka i informacija o raku. Na primer, poznato je da brojni razlozi mogu doprineti njegovom nastanku. Prema istraživanjima, verovatnoća za razvoj raka u velikoj meri zavisi ne samo od naslednosti i faktora okoline, već i od toga šta jedemo.

ŠTETNI PROIZVODI ZA DECU

I danas uredništvo "Dnevnog Magazina" želi da vam usmeri pažnju malom listom omiljenih dečijih poslastica koje zapravo sadrže ulje i uzrokuju rak.

Lično, kad sam saznao za posledice ovih naizgled bezazlenih slatkiša, bio sam zgrožen, um mi je rastrzan od ogorčenja: ovo je zabranjeno, zašto se onda ovo prodaje?!

Proizvođači svih industrijskih dodataka troše ogroman novac na TV, novine i Internet oglašavanje. Izrađuju igračke i odeću sa svojim logotipom. Platite za pojavu proizvoda u filmovima i video igrama. Oni koji proizvode proizvode za decu troše oko 10 milijardi dolara godišnje na oglašavanje.

Godišnje se potroši 10 milijardi dolara čineći da naša deca zavole preslatke čokoladice u obliku mede ili „zdrava“ pića koja sadrže više šećera od Coca-Cole. Marketing za decu deluje najbolje: njihov um je i dalje ranjiv na ove trikove.

Ali, kako kažu stručnjaci, upravo ti slatkiši mogu biti razlog za razvoj hiperaktivnosti, raspoloženja, alergijskih reakcija, pa čak i raka kod dece.

 1. Slatkiši u pakovanjima
  Na prvi pogled, ovi slatkiši su prilično zgodni, jer ih je kompaktno pakovanje lako staviti u torbu i poneti na put, a takođe su i dugotrajni. A ono što najviše vara je, budući da su za decu, to sigurno znači da su bezbedni.
  Ali to uopšte nije slučaj. Svaki ovakav kolač pun je šećera, kukuruznog sirupa sa visokom fruktozom, dekstroze, pa čak i TBHK, hemikalije koja potiče od ulja koja kod dece uzrokuje ćelijsku disfunkciju.
  Mnogi medicinski istraživači više ne mogu da ćute i razgovaraju o laboratorijskim eksperimentima, tokom kojih je dokazano da ako nekoga primorate da jede samo takve kolače, onda će brzo izgubiti vid, suočiti se sa uvećanom jetrom, patiti od napada i na kraju umreti od paraliza.
  Šećer je glavni krivac za probleme jetre i dijabetes kod dece. Pojava dijabetesa među decom je danas veća nego ikad u prošlosti i nastavlja da brzo raste.
 2. Voćni želatin (Gumene bombone)
  A ovo je za mene potpuno novo otkriće i vrlo neprijatno, jer zaista volim ove svetle želee. Kao što se ispostavilo, eritrozin, proizvod dobijen iz ulja, želatinama daje voćni ukus.
  Jednom je čak i eritrozin zabranjen za upotrebu u kozmetici, jer se pokazalo da dovodi do tumora štitne žlezde. A ako je opasno za našu kožu, šta možemo reći o stomaku?
 3. Slatka gazirana pića
  Bilo koja slatka gazirana pića su opasna za decu. Međutim, nisu ništa manje opasni za odrasle... Sve je u vezi sa količinom zaslađivača koja se nalaze u sastavu sode. Sadrži dekstrozu (šećer koji se vrlo brzo apsorbuje i uzrokuje primetan skok insulina u krvi. Neprekidna upotreba dekstroze može izazvati dijabetes).
  Zaslađivači kao što su aspartam, saharin, ciklomat uzrokuju rak kod laboratorijskih miševa i pacova. Ali iz nekog razloga se i dalje dodaju raznim prehrambenim proizvodima, pa čak i dečijim slatkišima.
 4. Grickalice
  Da li ste znali da Cheetos sadrži veštačku boju pod profesionalnim imenom Iellov 6. Ova boja je napravljena od ulja.
  Takođe sadrže metil benzoat i metilfenidat etil estar.
 5. Čips
  I svima čija deca obožavaju da ga grickaju, želim da obavestim da su prepuna TBHK, koji je (i to je dokazano) uzrok raka želuca kod laboratorijskih pacova.
  Ova supstanca može oštetiti fragmente DNK i depresirati detetov respiratorni sistem. Takođe je čest uzrok anksioznosti i hiperaktivnosti kod dece.

Nažalost, proizvođači raznih proizvoda, uključujući i one namenjene deci, i dalje koriste veštačke boje, gde su deca izložene nepotrebnim i ozbiljnim rizicima.

Danas je moderno biti zdrav, a jedan od preduslova za održavanje zdravlja je čišćenje tela od toksina. Uzdržite se od uzimanja lekova i drugih hemikalija.

Molim vas, razmislite o posledicama koje mogu nastati upotrebom ovih slatkiša, pre nego što bude prekasno. Ne dozvolite da dete i vi sebi pokvarite dragoceno zdravlje zbog sumnjivog užitka ovih poslastica. Biće mnogo bolje ako vaša deca vole živopisno voće i povrće.

Obavezno podelite ovaj članak sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, neka svi oko vas budu zdravi!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE