Od masne do čiste i svilene kose. Rezultat je premašio sva očekivanja!

Od masne do čiste i svilene kose. Rezultat je premašio sva očekivanja!

Ova devojka je odlučila da se odrekne šampona. Eksperiment je trebalo da traje samo 30 dana, ali kada je videla rezultat, odlučila je da potpuno napusti konvencionalne šampone.

Trenutno ova devojka oko 6 meseci ne koristi konvencionalne proizvode za kosu. Umesto toga, koristi jabukov sirćet i sodu bikarbonu.

ZAŠTO JE BOLJE KORISTITI PRIRODNI ŠAMPON?

Mnogo je neizgovorljivih sastojaka u našim šamponima koji su izazvali zabrinutost među naučnicima. Neki od njih se smatraju mogućim kancerogenima ili supstancama koje uzrokuju hormonsku neravnotežu.

Na primer, natrijum lauril sulfat, koji se nalazi u šamponima sa karakterističnom penom, iritira kožu i može izazvati rak. A konzervanse parabene sadržane u šamponima lekari pronalaze kod tumora dojke. Pored toga, šamponi mnogo brže maste vašu kosu.

Istovremeno, izbegavanje šampona pomoći će vam da ojačate kosu, postaće gusta i zdravija. A soda bikarbona i jabukovo sirće biće vaši saveznici u ovom poduhvatu.

Kada prestanete sa šamponiranjem kose, kosa se mnogo kasnije masti. Jedina nelagodnost koju vam sirće i soda mogu pružiti je specifičan miris vaše kose.

KAKO ZAMENITI REDOVNI ŠAMPON

  1. Rastvoriti 2 kašike sode bikarbone u 500 ml vode.
  2. U drugoj posudi razblažite 2 kašike jabukovog sirćeta u istoj količini vode.
  3. Zatim namočite kosu.
  4. Prvo ih operite rastvorom sode bikarbone i temeljito isperite.
  5. Zatim isperite mešavinom sirćeta i pustite da odstoji na kosi jedan minut.
  6. Isperite mešavinu sirćeta sa kose.

Ako se pridržavate ovog saveta, kosa će vam biti svilenkasta, glatka i punija. Ovaj prirodni tretman koštaće vas mnogo manje od kupovine skupih šampona za negu koji samo oštećuju kosu.

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE