Radite ovih 5 vežbi svakodnevno i zaboravite na bolove u leđima

Radite ovih 5 vežbi svakodnevno i zaboravite na bolove u leđima

Verovatno su mnogi čuli za takvu figuru alternativne medicine, naturopatskog lekara i popularizatora zdravog načina života, poput Pola Bragga. Verovao je da zdravlje i blagostanje osobe ne zavise od starosti, već od stanja kičme. Zbog toga ga morate pažljivo nadgledati i razviti pravilan stav iz detinjstva.

Ako ste propustili trenutak, ne morate biti uznemireni, jer se kičma može obnoviti u bilo kom dobu, samo treba biti strpljiv. Paul Bragg predlaže da se radi pet pet vežbi dnevno. Posle nekog vremena videćete pozitivan rezultat i osetićete kako su vam ojačala leđa i kičma.

VEŽBE NA KIČMU

  1. Lezite potrbuške na tvrdoj podlozi, oslanjajući se samo na prstima i dlanovima. Podignite karlicu, dok leđa treba da budu zakrivljena. Ispravite kolena i laktove, spustite glavu. Stopala stavite na rastojanje od 20 centimetara.
    Zatim podignite glavu i bacite je nazad. Ovu vežbu treba raditi glatko. Spustite karlicu na pod, a zatim je podignite više savijajući leđa. Ruke i kolena držite uspravno.
  2. Stanite u isti početni položaj kao u prvoj vežbi. Zatim okrenite karlicu koliko god možete udesno, a levu stranu spustite na pod. Zatim izvodite vežbu na drugoj strani. Nikada ne savijajte laktove i kolena.
  3. Sedite na pod, stavite ruke ravno iza leđa, odmarajte se na njima, savijte noge. Zatim polako podignite karlicu. Zadržite pozu dve sekunde i spustite se. Radite vežbu u brzom tempu.
  4. Lezite na leđa na tvrdoj podlozi. Savijte kolena, privucite ih na grudi i obmotajte ruke. Postepeno počnite da pravite pokret, kao da želite da odgurnete kukove i kolena od grudi. Ne puštajte ruke. Polako podignite glavu i pokušajte bradom dodirnuti kolena. Zadržite se u ovom položaju pet do sedam sekundi.
  5. Vratite se u početni položaj, kao u prvoj vežbi. U ovom položaju pokušajte da hodate po sobi u kojoj se vežba izvodi.

Izvodite ove vežbe uzimajući u obzir vaše individualne fiziološke mogućnosti. Počnite da ih radite tri puta za početak, povećavajući opterećenje na šest. Glavna stvar je da slušate svoje telo. Vežbanje treba raditi vrlo sporo, glatko i svakodnevno. Kada se stanje popravi, možete to učiniti nekoliko puta nedeljno.

Molimo vas za strpljenje, jer je nemoguće za kratko vreme ispraviti promene koje su se formirale tokom godina. Maksimalni efekat će se postići ako se zajedno sa kućnim treninzima bavite plivanjem ili, na primer, terapijskom masažom. Preporučujemo vam da se pre vežbanja konsultujete sa svojim lekarom.

Podelite ovaj set vežbi od Pol Braga sa svojim prijateljima!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE