Ovaj napitak pijemo svakodnevno a ni ne sumnjamo da uzrokuje rak dojke!

Ovaj napitak pijemo svakodnevno a ni ne sumnjamo da uzrokuje rak dojke!

Rak dojke se danas smatra izuzetno uobičajenim. Međutim, ova bolest je poznata od davnina, čak i u egipatskim mumijama pronađeni su znaci raka i različiti tumori dojke!

Nije sve tako zastrašujuće: sada medicina ima dovoljno znanja da pomogne ženi kojoj je dijagnostikovano stvaranje malignog tumora. Naravno, ako se bolest primeti na vreme! Što je najvažnije, čini se da su nemački nutricionisti otkrili osnovne uzroke raka dojke.

RAK DOJKE KOD ŽENA

Ako žena jede puno masnih mlečnih proizvoda, rizikuje svoje zdravlje. Nemački nutricionisti su sproveli studije koje su utvrdile da visok unos masti, posebno masti koja se nalazi u mleku i siru, čini faktor koji doprinosi pojavi malignih ćelija.

Prekomerni unos masti uzrokuje povećanje intraabdominalne masti i povećava proizvodnju hormona estrogena i progesterona. Uzimanje kontraceptivnih pilula takođe može prouzrokovati višak estrogena u ženskom telu. Ovaj faktor povećava rizik od razvoja raka dojke nekoliko puta!

Najbolja prevencija raka dojke je ograničavanje unosa masnog mleka i masnog tvrdog sira. Ako pomno pratite svoj meni, moći ćete da izbegnete ne samo probleme sa prekomernom težinom, već i pojavu niza opasnih bolesti.

Nažalost, skloni smo da zaboravimo koliko naša prehrana znači... Pre nego što nešto pojedete, razmislite da li je to zaista svež, zdrav proizvod, da li je previše mastan, da li je previše punjen svim vrstama hemije. Vama i vašim najmilijima želim dobro zdravlje!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE