KAKO ISPRATI UVO KOD KUĆE: Samo kapnite 3 kapi ovog proizvoda, imaju instant efekat!

KAKO ISPRATI UVO KOD KUĆE: Samo kapnite 3 kapi ovog proizvoda, imaju instant efekat!

Opšte je prihvaćeno da su ljudske uši organ za samočišćenje. Tokom žvakanja, kijanja i kašljanja ušni vosak se oslobađa.

Ali ponekad se dešava da se sumpor akumulira u ušnom kanalu, pretvarajući se u čep. U takvim slučajevima potrebno je izvršiti postupak ispiranja ušiju.

Najjednostavniji i najpristupačniji način ispiranja ušiju i uklanjanja čepova za uši je rastvor vodonik-peroksida. Može se i treba primeniti odmah nakon pojave neprijatnog osećaja zagušenja.

KAKO ISPRATI UVO KOD KUĆE

  1. Pomešajte destilovanu vodu i 3% vodonik-peroksid u razmeri 1:1.
  2. Pomoću pipete izvucite malu količinu rastvora. Ako nemate pipetu, pamučnu vatu možete namočiti u tečnost.
  3. Nagnite glavu tako da je uvo paralelno sa ramenom i u njega stavite 3 kapi ovog proizvoda. Držite glavu ovako oko 5 minuta, osetićete karakteristično šištanje. Ovo je znak da je sumpor reagovao sa peroksidom.
  4. Nagnite glavu u suprotnom smeru, tako da se višak tečnosti odvodi, a zatim obrišite ušnu školjku salvetom. Tokom postupka nije preporučljivo koristiti štapiće za uši.
  5. Ponovite sve korake za drugo uvo.

Vodonik-peroksid će vam uglavnom pomoći da se rešite čepova u ušima. Ako iz prvog pokušaja niste uspeli rastvoriti čep, onda je potrebno ispirati uši 3 dana. Ukoliko i dalje nemate efekta, potrebno je posetiti otolaringologa da konačno ukloni već natopljeni čep.

Ne zaboravite da kažete prijateljima o ovoj metodi!

LIKE LIKE LIKE -> Pratite nas na FACEBOOK-U!

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!

KLIKNITE LIKE